Isnin, 15 Februari 2010

Karnival Gaya Hidup Sihat Part 1

Assalamualaikum w.b.t,

 
Nomiiii~

Ehem ehem, hehe. Lalala~ Suara dengarkanlah aku, apa khabarnya pujaan hatikuu~

Seperti yang sedia maklum, tajuk di atas, menunjukkan bahawa minggu lepas, dua hari ada Karnival Gaya Hidup Sihatt! Wahh, mana taknya. MERIAH satu sekolah. Lepas rehat, baru tukar baju. Tapi kitorang ni, tak tukar bajuu. Hehehe. Dua hari berturut-turut. Hari pertama, sebab ada kakak UPM bagi ceramah kesihataan. Fasal makanan yang tak baik untuk kita, and macam-macam lagilahh. Ni nak cerita fasal karnival ni,

Hari Rabu, pagi-pagi lagi dah set dengan baju sukan, seluar trek. Jadual untuk hari Rabu dah tukar. Pagi-pagi ada Gaya Hidup sihat iaitu Senamrobik. Dengan ahli pesenamrobik, kitorang ikut bulat-bulat apa yang diorang buat kat atas pentas.

Lepas senamrobik, cikgu bagi taklimat sikit. Tunggu tunggu tunggu. Bila cikgu cakap, sekarang sudah bo... semua terus serbu! (Alahai! Tipu je lebih. Hehehe) Ada aktivitis macam bola baling, golf, bola keranjang. Buah-buahan tidak dilupakan juga ya. Ais krim Mat kool mat kool kawanku! Haha! *Banyak lagi sebenarnya -_-

Lepas rehat, ada kakak kakak UPM (Universiti Putra Malaysia) , yang datang Jumaat lepas, bagi ceramah. Sebelum ceramah, ada kakak yang comel molek [ Tak bodekk ! xP ] kenalkan diri dengan kawan-kawan dea. Sumer peramah. Akak akk tu cakap, "Sebelum mulakan ceramah, jom main permainan,' Kitorang tu apalagi, zoooom! Hahaha. Kelas kitorang buat dekat dewan. Jadi lapang sikit nak main.

Masa sebelum main tu, akk tu ada bagi penerangan macam mana nak main. Caranya, buat bulatan, dan lepas bagi membentukan bulatan separuh. Aku, Wan, Ain, Athifah, Izzati dan lain-lain sama group. Wan jadi ketua sebab diaa yang first sekali (Sebelum aku,) . Lepas tu, masuk dalam ikatan tangan. Terpusing-pusing kitorang. Hahaha! Akak tu cakap berhenti baru kita berhenti. Semuanya ceria je. x) Sambung balik ceramah....


Lepas habis ceramah, ada 3 kuiz. Aku dapat jawab kuiz yang ke-2. Aku dapat magnet piramid makanan. Akak tu tanya sebab, aku jawab, "Sebab nanti terlalu kurus," Soalan dia pulak macam ni, "Bolehkah bersenam dengan berlebihan?" Lebih kurang macam tu lah soalan dea. Betul, dapat hadiah. Main lagi permainann. Hip hip horey! Lalala. Permainannya ialah, mengelaskan makanan kepada kategori yang betul contoh, roti di bahagian bawah. Kakak tu bagi pelekat dan gambar makanan. Aku dapat dadih xP

Dann, keputusannya! Kitorang cuma salah satu je T_______T.


Bersambung lagii lah ahai!

Wahh, aku dapat menaip entri sambungan dengan mata yang sedangg mengantuk. :o Aku rasa, nanti kita sambung balik. Aku pun nak cerita jugak lagi fasal Kursus Pengawas ni. :) Selamat membaca dan goodnight! Mata aku mahunya jadi Panda [Dalam cerita novel Dear Yayah] Hehe..

2 ulasan:

See Wunny berkata...

Kak Wunny baru bangon tido
Blurr
Sbb kene kejut dgn ibu sbb abg dah na balik institut
Igt na na tido balik tp kang kene simbah air plak
Dgn mate yg blurr , akak bukak blog Farah
:)

Macam best je korang punya karnival
Jeles ni

Farahani (: berkata...

KakWunny !


Hehee. :D Bangge ngun KakWunny nieh! :P

Jangan laa jeles KakWunny! Nanti Farah belanje coklat naakk? :D