Sabtu, 27 Mac 2010

Hari Anugerah, Ko-Kurikulum

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, aku tarik nafas lega bila dah buat entri. Hehe. Tak apa-lah. Aku nak ceritakan dekat kamu semua apa yang berlaku pagi semalam.

Pagi semalam, macam biasa ada aktiviti ko-kurikulum. Cuma Persatuan tak ada. Sebab kata cikgu Shamsudin, cikgu tak cukup. Aku melopong tanda faham.

Dan pagi itu juga, ada hari anugerah. Siapa kakak-kakak abang-abang yang dapat 5A dalam UPSR tahun lepas datang sebab ambil anugerah. Aku boleh jumpa kakak-kakak tahun lepas! ^______^

video
[Ni video yang ke-2 aku berjaya buat. Hore!]


Masa anugerah tu, ramai laa yg aku jumpa. Kak Fara Asyikin, Kak Adlin, Kak Munirah, err. Ramailah.

Aku nampak diorang tengah siap-siap pakai seragam yg dapat anugerah tu. Sebelum tu, aku sukan dulu.

Sukan hokii. Hmmm, lupa aku nak tukar bahagian pengenalan diri. Kitaorang main menggelecek bola, ya tak? Heeee. Lepastu, lawan. Kumpulan kitorang lawan dengan KakYanti's group. Main, gol main gol. Hehehe.

LAWAN lagi dengan yg menang. Waaah, takut gila. Cikgu cakap, "Yang menang kena lawan dengan lelaki," Heh!

Aku, Syahmina, Hidayah terus basuh muka. Kitorang tak tengok perlawanan tu. Tengok masa nak tamat jea. Mata Syahmina masuk lecak. Berapa kali dia cakap. Dan, masa kitorang nak basuh muka tu.... Eh, belum lagi!

Masa kitorang nak susun kayu hoki dalam stor sukan, aku terdengar lagu Aku Burung Tiung. Ahli Orkestra. Dulu, masa tahun 4, pernah aku nak masuk. Tapi aku tak pandai main keyboard. Rekorder tu adalah sikit-sikit. Hehehe...

Aku dengan Syahmina berebut nak masuk. Semakin kebelakang, semakin ramai. Geram betul aku. Aku & Syahmina terus ke kantin. Aku pun dah haus. Hidayah pergi sain buku ko-kurikulumnya.

Rehat macam biasa, tunggu kelab. Dan terus balikk~ HEHE

Khamis, 18 Mac 2010

Malam Malam Baru Ada.

Assalamualaikum w.b.t,



Eh, :D. Tiba-tiba aku rasa macam nak menaip entri. Pagi tadi tak nak buat. Apa macam nieh? [Internet buat hal macam macam hal! Cessss!] Idea baru muncul malam ni. Sob sob..

Erkk? Alamak, hilang terus ideaa! Waaaa, di mana kan ku cari ganti. Eh, sekejap. Okey. Sambung balik.

Esok malam, aku nak bertolak pergi Terengganu naik bas. Weeeee~ Lama gila tak naik bas. Last harituh masa Tahun 2 taksilap. Nak jalan-jalan. Time tu, Nurul Ain ngan Nurul Uyun takde. Aku ngan Nad jea. Kali ni, beramai-ramai pergi.Tapi kan, aku ingatkan lama sikit. Hari Sabtu. Tapi, mak ayah aku cakap, hari Jumaat. Aku tengah pening-pening.

Sekarang ni, aku tengah rancang nak edit template. Nak ubah cara macam-mana? Aku tengah search laa ni. Ish! :( Nasib baik header dah buat. Simple jee :) Nanti kalau dah siap, aku bagitahu yea? Aku masih dalam blogwalking. Cari IlHaM! :D


Aku rasa macam nak menjeritt je. Aku teringat, bila aku macam takde mood, ke apa, aku beritahu NabilahAziz, dia cakap, "Farah jerit jea :P." Wkakak. Teruja melebih, kot.

Jumaat, 12 Mac 2010

Terima Kasih ! >3

Assalamualaikum w.b.t,



Lepas balik dari latihan, terus buka komputerr. Sedap sungguh A B C yang Hidayah belanjaa.

Semalam, baru buat ujian untuk Bulan Mac. Soalan diaa, sederhana. Susah campur dengan senang. Tapi, Alhamdulillah boleh jawab. Doakan aku dapat markah yang cemerlang! Heeheee.

Tak lama lagi ada Pesta Buku dekat PWTC. Hmmmmm. Takboleh pergi duh. :'[ Takpelahh. Mak ayah aku ada urusan penting waktu tu.

Erm? Aku rasa macam ada yang tak terperasan sejak kebelakangan ni. Pape pun, blog aku dah berkhidmat dengan aku hampir satu tahun. Terima kasih sangat2 =D

Lagi satu, bulan 3 ni jugak, sepupu aku nak nikah and kahwin. Esok dia nikah! 12-3-2010. 13-3-2010. Err..-Talian Terputus- Hahaa.

Nanti aku update lagi, ya. Wasalamm.