Ahad, 30 Ogos 2009

Memoir Aishah.

Assalamualaikum w.b.t,



Kita berjumpa lagi.Hehee.(: Nak tahu?Semalam,ade satu cerekarama di TV3 iaitu Memoir Aishah.Ia mengisahkan sejarah Tanah Melayu yang dijajah.Aku memang suka cerita fasal sejarah melayu ni.Aku layan la cerita ni sebab takde cerita lain.


Mase aku tengok cerita ni,aku buat mimik muka pelbagai rupa.Haha sengalkan?:P Ye la.Tentera tentera dalam cerita tu buat aku ngeri nak tengok.Habis satu badan aku,menggigil takut.HAHA.Walaupun bukan aku yang berlakon,aku rase macam aku yang kene.Haha kelakar kan?Siapa layan ceritera ni malam semalam?

Sempena sambutan kemerdekaan tahun ini, slot Cerekama di TV3 malam ini akan menyiarkan telefilem menarik berjudul Memoir Aishah. Memoir Aishah menceritakan pengalaman masa lampaunya yang berpeluang hidup di zaman penjajahan sebelum merdeka. Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah 82, hidup dengan segala memori yang cuba menghantui dirinya.

Cucu Aishah, Qistina cuba mencari jawapan daripada semua persoalan yang perlu neneknya huraikan. Melalui foto-foto koleksi Aishah satu persatu memori terungkap. Di era pendudukan Inggeris Aishah bersama datuknya (Datuk Hassan), ibu (Wan Mawar) dan ayahnya (Rahim) membesar dalam keadaan sempurna. Datuknya antara orang kaya Melayu ketika itu dan ayahnya seorang jurugambar dan penulis.

Kredit



Bila aku tengok je aku rase nak menangis.Wkaka.Cerite tu sedih gile tak tau nak cakap.Ayah die kene buat jambatan maut.Mak die pulak meninggal sebab dapat tau daripada Zul,pak cik Rahim tak silap aku meninggal.Hoho.Cerita ni buat aku sedar akan erti kemerdekaan.


Betullah mak aku kata.Kebebasan memang sukar dikecapi.Selepas Jepun menyerah kalah,British pulak ambil alih.

Aku memang takut bila ayah/Aishah tu curi 2 ambil gambar.Seram doe!Heeee.Rase nak menjerit je.Wkaka.Mane boleh nanti habes satu rumah.:P

Aku layan sampai la die habes.Wuuu cerite die memang best!Haha.Sekarang ni aku giat tengah cari sejarah Tanah melayu.Kalau ada masa,aku nak tanya datuk aku macamana kehidupan dulu.Err ade sesiape sudi kongsi?Haha.

Aku ingin mengucapkan "Selamat Menyambut Hari Kebangsaan".:D 1 Malaysia!



Sabtu, 29 Ogos 2009

Tag Dan Awards Tertangguh










Tag n Award-Kak Abby
Tag..

1. Adakah anda suka award atas nih?
Suke.
2.Catatkan reason berdasarkan soalan (1).
Die comel dan kawaii sajee.
3.Adakah anda sentiasa menerima award & tag?
Mungkin.
4.Adakah anda seorang yang agresif?
Tut tut.Ape tu?
5.Adakah anda menyayangi seseorang tetapi dia tidak tahu?
Cis.Tak de.
6.Adakah anda suka akan fashion?
Suke la tapi simple.
7.Adakah anda suka orang tiru blog anda?
Heh?Mesti tak suke.Macamana nak jadi blogger ni?


Tag - Kak Ady

6 years ago

How old were you?
Dunno.Haha
Where did you go to school?
Entah.kecik lagi kot.:P
Where did you work?
Tunggu besa nanti.

Where did you live?
Bangi larh.

Where did you hang out?
Rumah je.

Who was your best friend?
Entah.buku kot.

How many tattoos did you have?
Haram.;)

How many piercings did you have?
Huh?Takde.

What car did you drive?
Haha.Naik kete ayah jela.

Had you been to a real party?
Entah.Majlis kenduri kot.Haha

Had You had your heart broken?
Errr

Single/Taken/Married/Divorced?
Garis Taken,Married dan Divorced.;)

3 years ago

How old were you?
Oh ya.Tunggu.Saye nak tanya mak saye.
Where did you go to school?
Entah.Haha

Where did you work?
Belum lagi!

Where did you live?
Bangi.kot.

Where did you hang out?
Rumah.

Who was/were your best friend(s)?
Takde sape sape mase tu.HAHA

How many tattoos did you have?
Sila lihat jawapan di atas!Haha

How many piercings did you have?
Isk.

What car did you drive?
Kereta mainan.Haha

Had your heart broken?
Errr.

Single/Taken/Married/Divorced?
CIS!
Today

How old are you?
10
Where do you go to school?
Sekolah Kebangsaan Jalan 3

Where do you work?
Ceish!

Where do you live?
Bangi!:D

Where do you hang out?
Rumah dan sekolah.;)

Who was your childhood best bud and still is your buddy?
Syaza.:)

How many tattoos do you have?
Takdeee.:D

How many piercings do you have?
Ceish.HAHA

What car do you drive?
Tunggu lepas saye dapat lesen!

Had your heart broken?
Yup.Fasal kawan.

Single/Taken/Married/Divorced?


What were you doing...

1 minute ago:
Reading a book.

1 hour ago:
Play with my little sister.

1 day ago:
Play Laptop.

1 year ago:
Haha.Cuti scola!

First piercing:
Takde.

Last movie seen in theaters:
Errr.

Last food consumed:
Puding karamel.:P

Last person you texted/called:
Takde sesiape.

Last beverage you drank:
Teh panass.

Short answer

I am: perempuan/female.

I have: little sister.

I like: editing my blog.

I wish: My birthday n my blog birthday come quickly!

Favorite...
1 dan 8

Colour(s): Biru dan Hijau

Day(s): Entah.Haha

Month(s): March!

Season: winterr HAHA

Beverages: Mango drink!


In the last two days, have you...

Cried? Entah.

Helped someone? Hik hik.Tak tauu.

Gotten sick? Batuk ade la.

Gone to the movies? Tak pernahh.

Said 'I love you'? Haha takde.

Talked to an ex? Takde.

Wrote on your diary? Takde.

Had a serious talk? Takde.

Best

Best Age: 10

Best Memory: mase scola dan cutii

Worst

Time Of Day: Tak tauu.

Day Of The Week:Entah

Food: Cis.:P

Memory: entah yee

Last

Person you saw: my mother

Phone call: entah.

First

Serious b/f or g/f: Huh?

Job: Ceis.Haha

Today

Listening to now: Kembara Di Tanah Gersang :)

Tonight: Sleep.

Wearing: Purple blouse.Seluar.:)

What did you eat for lunch: Entah.

Tomorrow

Is: Sunday

Got any plans: Fasting !

Goal: Wanna being a good pupil.HAHA

Dislikes about tomorrow: ENTAH.

Likes about tomorrow: Takde benda yang bestt.



I tag:


Nobody else.;)

Tag-Lisa


Tag 1. Anda rasa anda hawt?
Tak tak dan tak!

2. Upload gambar kesayangan anda.

3. Kenapa anda suka gambar ini ?
Sebab ini saye.Haha


4. Bila kali terakhir anda makan pizza ?
Kelmarin

5 . Apa yg anda buat sambil selesaikan tag ini ?
Mendengar lagu juga.;)

6 . Selain daripada nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
Farah,Hani.:D

7 .Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan .

Nak tag?Ambik la.:P Sorry sebab takde 6 orang.Heehee


8. Siapa no 1 bagi anda?
Keluarga!

9. Bagaimana pula no 3?
ENTAH

10. Pendapat anda bagi no 4?
Isk T_T

11. Kata sesuatu kepada orang kedua?
Entah.Selamat berjuang.HAHA

12. Anda juga mungkin meminati ?
Saye tak minat sesiape.Maaf! .


Tag N Awards-Kak Qilah

1.Siapakah kawan yang pertama sekali ketika anda buat blog ini??
Heehee.Kak Alya dan pengunjung blog saye kot.

2.Siapakah orang yang pertama sekali yang memberi anda award
Sile tengok di galeri awards.Eh

3.Siapakah orang yang terakhir yang membuat anda nangis
Takde sesiape.Salah sendiri

4.Apabila kamu berbuka puasa apa yang anda makan dahulu
Kuih muih.

5.Bila anda sedang berangan...siapa yang selalu gangu anda
Entah.

6.Lagu yang terakhir yang anda dengar
Kembara Di Tanah Gersang.

7.Blog siapa yang terakhir anda melawat
Blog sendiri.

Nur Kasih eh.

9.Novel yang paling anda gemari
Semua buku novel PTS One!

10.Anda hendak memberi awrd n tag ini kepade siapa
Ambillah buat yang sudi!;)


Awards-Kak Wanii


Segala awards akan saye letak di Galeri Farah.Sekiann.;)

Jumaat, 28 Ogos 2009

Menukarkan Theme Mozilla =]



Assalamualaikum w.b.t,



Haaa.Ada sesiapa nak tukar theme mozillanya selain warna asal?Haha.Aku sendiri dah download.Warna hijau.Cantik jugaklaaa.;D Suka tapi satu je yang betul betul tak suka!


Ada gambar jagung!


Cis tergugat iman.Ape ni?Tajuk Go Green.Hahaha.Bengang lagi la aku setelah melepaskan bengang dengan membaca buku.sila jangan tanya ini soalan apa


Aku buat post ni sebab bukan nak menunjuk-nunjuk tapiii...Buat orang yang mahu sangat sangat.Hendak sangat sangat tukar,jadi aku bagi la peluang.Haha Aku search Theme Mozilla je.:P



Klik sini kalau mahu.Warna apa apa je boleh.Tekan search dan sila lah nyatakan warna yang diminati,disukai dan dicintai.Haha.




Aku nak search biru tapi hijau dulu yang dapat aku fikir,buat je la.Takkan nak tunggu dia install kot?Lambat loadingnyeee!Waaa.Tak suke la aku.;(



Sila bergembira dengan theme Mozilla yang berwarna-warni.Haha.Sekadar membantu orang yang mahukan link theme mozilla.Itu sajeee ;)

Ulat Buku Itu Aku

Assalamualaikum w.b.t,



Hai kakak2 abang2 .Sihat?Khabarr apeeee?:P Haha pagi2 buta dah buat hal.Cari fasal.Ha3 . :p


Yaaa.Hari ini kita berbincang kerja sekolah fasal ulat buku.Ada yang tak tau ulat buku itu ape?HAA.Ini lah mase untuk bertanya. guru sekolah pulak dah! Kitakan kawan?:P


Haha.Kawannn.:p Dah la.Tutup topik fasal tu.Tak payah nak membebel dahhh.Haha.Ulat buku tuu..Orang yang sentiasa membaca buku.Buat yang tidak tau laa;) Buat yang tahu,mari kita berbincang lagiii.Ini permulaan perbincangan.Hahaha


Semalam aku nak buat post fasal puasa.Tapi nasib baik otak aku cepat bertindak.HAHA.Bertindak menukarkan post puasa.Post ulat buku pulakkkk.Aduhai mak mane nak cari?:P



Oh ya.Post ulat buku ni diwujudkan sebab aku suka membeli buku.Haha tak kiralah buku ape pun.Korang pun same kan?Kan?Sampai mak aku kata,buku dah banyak dah tu.Buat apa beli lagi?Haha.Bosan pulak.:P Aku tak kira.Selagi ada buku baru,aku nak beli.Ceishh.Hahaha memaksa lagi.Laksa baru tau.:p Adeh tergugat iman den.:P

Dulu aku sangat sangat suka melukis.Entah melukis PPG kot.Pernah la aku masuk rakan Asuh.Korang tak caya sudah la.Hahaha Lepas tu,bila aku tengok kat senarai rakan Asuh mak aku tulis 'membaca dan melukis'.Haha kebengangannya aku.Sekarang?Aku dah jarang melukis dah.Dulu kawan aku selalu suruh aku lukis.PANTANG ada benda je suruh aku lukis.Hapdet la!


Sekarang dah jarang sebab dalam kelas aku ni,ramai yang pandai melukis.Cit betapa jelesnya aku terhadap diorang.Hahaha sabo je laa.Tapi aku pelik.Kenapa seni aku tetap dapat B?Isk T_T rase nak menangis aku bila terkenangkan.

Sekarang aku suka membaca dan aku dapat markah yang cemerlang dalam penulisan.

Dulu,aku cukup tak suka penulisan.Entah pening nak buat rangka dia.Lepas tu,bila aku dah baca novel,baru la aku dapat idea.Sebab tu la,bila ujian aku tak bawak buku cerita.Aku bawak novel!Tapi kalau BM,tak kot.Sebab kan ade penulisan?

Oh ya.Petang nanti atuk aku sampai kat Bangi.Datuk Batu Kikir bukan Jinjang yee.Haha

Isnin minggu depan cuti lagi.Sempena Kemerdekaan yang ke 52.OKEH.Sila rujuk bawah post ni kalau nak tau post ape.Aku penah taip post fasal kemerdekaan ni.Cuma korang je yang tak tau.;P


Aku sekarang dah suka menaip.Aku sekarang dah suka membaca.Tapi aku jarang melukis.Tu la.Aku nak masuk pertandingan melukis,rasa dah mati kutu dah.Haha Macam mane ni?Aku terhegeh-hegeh cari idea.Woa sadisnyee.


Hehe.Dah sampai ke penghujungnya!Terima kasih sebab sudi teman kan aku dalam perbincangan ni.Haha perasan la.Aku memang suka taip yang pelik pelik biar orang jadi pelik dengan aku.Haha!

Selasa, 25 Ogos 2009

Kemerdekaan 52 Tahun :)

Hello Malaysia Tercinta!



Assalamualaikum w.b.t,




*Sedang enjoy lagu ini.Haha




Malaysia sudah 52 tahun merdeka.Panjang umur.Heehee.;p Mane de.Minggu depan sudah Hari Kebangsaan .


Aku sedih bila ada orang yang tak sayangkan negara Malaysia.Tak cakap siapa.;) Tapi memang kesal sangat!Sedih sedih sedih.(Ecewaaahh :p) Sayangilah negara tercinta ni sebab susah mak saya kata nak dapatkan kebebasan.Haha.


Aku ada terbaca satu buku ni.Buku Sejarah aku panggil .Haha.Padahal buku bilakah UMNO bermula entah tak ingat apa tajuk dia.Tapi memang banyak la fasal sejarah Malaysia ni.Wanita diajar mempertahankan diri dan banyak lagi lah.Mungkin tak cukup nak cerita kat sini.Buku Sejarah aku tu tak ingat letakkan kat mana tapi aku memang sukaaaa sangat baca.Takde buku lain,godek buku tu.Hahaha.


Kalau nak tahu tajuk lagu ni,ni la lagu Nyanyikan Lagu Mu.Maya Karin.Mulanya suka lagu Dato' Siti.Tapi bila dengar lagu ni,memang best.Haha.Kalau korang nak undi lagu 1 Malaysia ni,silala undi lagu Maya Karin ni ek?Haha memaksa pulak.;p Suka saje memaksa ecewah.;p




Awards Followers from Sis Balqis (Waa guna sis Balqis.Haha.)



Akak suka blythe eh?Farah pun suka!Suka bila Kak Dee ni ade tunjukkan gambar ni.Haha tak ikut akak.;p


By the way(Btw),Terima kasih sebab beri awards ni kepada followers akak.Haha blog akak panjang umur.;D Happy Birthday (Cess.Bulan 3 la cik.:p)


Aku punya blog?


Haha.Tunggu tahun depan yaaa!:P betul aku cakap.Kalaula aku dah mula berblogging tahun lepas,mungkin,blogger aku dan setahun tahun ni.Ciss.Takpe.Haha.Aku start mula berblogging dengan blog ni,humm bulan 3.:D


Menyesal dulu buang blog.Isk isk.T_T menangis sepuasnya.Haha.Padan muka siapa suruh buang blogkan?:P Dulu kalau buruk,tahun ni boleh edit.Isk isk.


Merdeka!Merdeka!Merdeka!



Itulah yang kedengaran di Stadium Merdeka pada tahun 1957,tarikh 31 Ogos.:D



Tanggal 31,
Bulan lapan,
Lima puluh tujuh,
Merdeka!Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah


Tanggal 31,
Bulan lapan
Lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warganegara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!

Tiga satu bulan lapan
Lima puluh tujuh
Hari mulia negara ku merdeka


Merdeka!Merdeka!Merdeka!
Merdeka!
*Melodi Tanggal 31



Buat Alisa,



Farah akan buat tag tu ya!Tunggu entri akan datang.Hik.:PYelah tu



Bulan puasa dan bulan kemerdekaan!;)

Isnin, 24 Ogos 2009

Alamak !

Sinopsis Kisah Segeng Sebelum Puasa!
Edlyn duduk di atas sebuah bangku.Termenung.Entah mengapa dia berasa agak bosan hari ini.Esok sudah raya.Esok hari yang paling gembira.Edlyn mengambil sebuah buku PTS One iaitu Remaja@PTS One Raya yang baru dibelinya.Menyelak satu persatu muka surat.Edlyn semakin tertarik dengan cerita-cerita yang disiarkan.Dia semakin leka membaca.

Assalamualaikum!



Hahaha!Nak katakan sangat best,tak tau lah.Inilah cerpen yang masih dalam pembaikian.Cis.Sangat susah.:( Alamak.Tak tau la nak sambung cerita.

Sila terhibur.:p Sebab aku tak tau lagi nak buat cerpen ke tidak.InsyaAllah aku tak janji!Tu cerpen untuk buku.Buku buku ape pun.:p Haha.Sila jangan marah kerana jika ada buku tu yang sama dengan cerpen ini,tau lah anda.:)

Tukar topik!Tukar tukar!:P








Err.Tak ada idea pulaakk.:( Cis.Nak sangat update tapi tak ada idea.Kecewanyaaa.Eh.


Ada tag la ! Ngeeee.


First,


Tag Nabilah <- Cis mak cik ni.:P
Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?

Kaya?Cis.Buat untuk masa depanlah.:D

Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?

Uish.Sangat dahsyat.Takkan.:((

Kalau anda perlu terjun dari tingkat 100 untuk membuktikan cinta anda?

Perbuatan yang sengal sangat!

Kalau orang kata blog awak teruk nak mampos?

Ohh.Kata yee?Baling dengan kasut lah :D

Kalau keluarga anda menentukan pasangan hidup anda?

Ouh.Entah.

Kalau tiada lagi hari esok?

Kalau tiada lagi hari esok?Saye tak tau la.

Kalau orang yang anda benci ada di depan anda?

Huh?Buat muka blur saje.:p

Kalau ibubapa anda tiada esok pagi?

Takde pun pergi kerja.:)

Kalau anda diberi lesen ntuk membunuh,siapa yang akan anda bunuh?

Hoh.Kes beratnya.:p

Kalau orang kata anda Cantik/Kacak?

Hahaha.Jangan harap.

Mengenai orang yang tag kamu ini?

Oh .Dia sangat memahami.:p


Oh.Nak ke?Ambik la.:D



Tag Kak Wani tak dapat nak buat sebab alasan tertentu.Haha.Eh post ni dari semalam tak update update.Cissss.;p Oh ya.Tak ada idea.;p



Tarawih!


Cis.Hampir hampir cakap Tawarih tadi.Haha!:P


Eh tarawih kali ni korang buat berapa rakaat?8?20?21?
Cess.;p Hahahahaa.Biasa nya buat 8.Cis cis cis cis.Hahaha.Apesal cis banyak ni?Apa kesss?Hahahah.Sengaja cari fasal.Wek wek.;p

Malam ni pergi lagi.Heehee.Eh jom tarawih sama sama!Biar meriah sikit.Haha.Biasanya aku akan bersama kawan kawan tetapi tahun ni amat pelik sekali.Cis kawan kawan.Tak ingat aku ya?Haha.

Lepas tu,masa tarawih,budak budak lelaki gengster main mercun.Bunga api diorang tak pakai dah.Ceh.Bila tarawih,terkejut beruklah kitorang.Weee.Apa nak jadi?Pergi main jauh jauh.Kih kih kih.:P


Raya!


Ish.Ramai orang tanya raya pakai baju warna apa.Entah.Warna ketupat?Hahaha.Warna ketupat hijau.Eh hijau dah la.Mungkin lain kot.Biru?Dah!Err.Tak mau pink eh.Hahahahaha.Tak suka tak suka.


Err.Cadangan?Warna apa?;P Hitam ada.Coklat ada.Ceish.;p


Yeaaa.Sudah tamat pun.Cerita pelik pelik.Hehehe.Ada raya,tarawih,tag,err.Cerpen pun ada.Ngeh ngeh.:P Okey selamat membaca dan puasa,jangan ponteng!Salam daripada saya.

PS:Puasa puasa masih lagi ada tag ye?:P

Sabtu, 22 Ogos 2009

Lakukan Sesuatu

Assalamualaikum w.b.t,



Yeahh!Kita sedang berpuasa!Hari pertama puasa hari ni 'kan?Heee.Sukanya.Haha.34

Tapi,masih lagi rasa tak larat sebab lapar.Dahaga tak de.Lapar saje.Haha.:P


Kredit banyak banyak banyak banyak kepada Kak Aliyannuar sebab aku berjaya buat bullets di sidebar!Yeaa!Alhamdulillah.Aku hanye menukar kan gambar die kalau nak.Haha.Eh kredit banyak banyak banyak banyak ni tak nak ke?15 Hahaaa.


Cis.Aku tak sabar nak dapatkan buku untuk tatapan.Brr.4 Haha.Semestinya buku novel.Ngeee.

Nak sangat buku baru.;) Kata nak beli tapi duit tak ada.Hehehe.Macamana ni?Aduhai.Rancang nak kumpul duit.Tapi tak jadi.Hehe.m:

Okey berbalik pada yang asal.Cis.Aku berasa sangat bosan.Apa kes?Haha(Eh lama tak sebut ayat tu kan?).Eh nak buat macamana?Aku sendiri tak tau.Asyik terperuk je.Huhu.Macama naa?;p



Tips?Banyak tips antaranye ;


-Tolong ibu
-Tolong ayah
-Bace buku
-Reka cerpen
-2



Ces!Aku taktau apa nak buat daaaa.Eh.Aku ada cerpen raya la!Eh jangann nak perasan bukan untuk tontonan awam.Bukan baca di blog yee.Baca di buku PTS One raya akan datang.Haha!30Aku akan emel,atau hantar teruss!


Betul!Aku tak dapat nak buat cerpen yang fasal puasa merdeka tu.Ishk.Kasihanilah aku.Haha!Rasa ganjil pulak.


Err.Okeylah.Aku nak sambung cerpen aku yang dah lamaaaaaaaaaaa tertangguh.


Tak tipu!Nanti aku sediakan sinopsis buat bacaan di blog.Aku buat fasal puasa raya.Bukan puasa merdeka.;)


Bosannyaaa sampai tak tahu apa hendak dibuat!Cissss sangat sangat!


Aku hanya dapat preview buku lama.Hik.:D Takpee.Rindu tau buku tu.Tak kira la buku apa tapi semuanya best!Heeheee.Eh jangan marah.(Marah apa yeee?):P


Kak Balqis!


Saye sangat suka video yang baru Kak Balqis pasang!Ngeeee.


Sudah sudah!Aku dah malas nak bercoretan hari ni.Mungkin bonus kot hari ni.:D

Jumaat, 21 Ogos 2009

Tiada Tajuk Sesuai

Assalamualaikum w.b.t,



Apa khabar?Ouh.Ujian sudah habis.:) Alhamdulillah boleh jawab.Soalannya mencabarlah jugak.Tapi sabar saje.Harapnya dapat A semua.InsyaAllah.;)


Eh.Perasan tak?Aku ni macam dingin je kan?Kan?Dekat entri lagi.Aku tak tau la nak cakap apa.Aku bukannya marah dengan kamu semua.Aku tak tau nak private blog ke tidak.


Ceriakan harimu.(Ayat takde kaitan.)


Apakah macam lagu ni blog ini?:) Aku memang suka lagu Inspirasi Abadi.Aku jumpa lagu ni dekat Bersamamu.Denga n wira negara kita.Aku selalu tersenyum bila dengar lagu ni.Entah aku tak tau kenapa.Aku pun tengok,dekat televisyen,wira sukan dah dapat banyak piala.Walaupun diorang ada kecacatan ke.Aku kagum okey.:)

Alhamdulillah.Aku dapat juga lagu ni.Eisyh.Susah tau nak cari kat Youtube.Haha.:P Entah.Dapat yang bukan hendak.Bila search je dapat.Bukan nak bangga ya?Aish.


Hari ni cikgu bagi cuti dekat pelajar 1,2 dan 4.Tahun 3 dan 6 sekolah seperti biasa.Tahun 5 gotong royong.Cuti pun,aku memang bosan.Sebab minggu lepas aku dah cuti sakit.Lepas tu minggu depan cuti lagi.(Berapa banyak cutiii daaa?:P)Hahaha.


Okey.Semuanya bukan bertujuan aku nak membangga bangga.:) Aku nak kongsi maklumat saja.;)


Myspace sudah update.Twitter sudah update.Cuma Friendster dan Facebook sahaja belum update.Malas la nak update.:( Update 2 tu je dah cukup kan?:D


Okey.Mulai dari sekarang,aku takkan kerap update.Yee faham?:) Hehehe.Nak belajar sikit.Ek sikit je?Banyak!:D


Kak Dayah,Kak Alya,Kak Qilah dan semua calon calon UPSR!



Harapnya kakak kakak dan abang abang dapat menduduki UPSR dengan tenang!
Do the best!

Ingat 5A!;DD



Okey.Sudah habis coretan ku kali ini.:D Nanti aku update lagi.:)

Update!;5:21

PS:Aku tak boleh janji yang ada cerpen pada bulan puasa nanti.Insyaallah.Sebab ceritanya tak tahu cerita apa!Mungkin tiada cerpen buat tatapan pembaca.;)


Aku upload sendiri.Hee.


Ayat-Ayat Cinta-Rossa

video

Rabu, 19 Ogos 2009

Takkan Online , Kot ?

Assalamualaikum w.b.t.




Ramadhan akan datang.Yess!;) Sabtu ini!Sabtu ini!Oh sukanya tidak terhingga!Hahaha.Macam orang bukan siuman pulak.Wkaka.Eh itu bermakna saya suka puasa.Right?Hahaha.;pp


Oh hari ni baru bagi buka pc.Selalunya sempat tengok blog sahaja okey.:) Nak tahu apa dia yang buat aku tidak boleh online online seperti dahulu?


Pertama,

Aku ujian.Ujian okey.Ujian!Nampak?Hahaha.Eh bunyi mercun.Heh?Belum rayakan?Tapi kenapa tangan gatal nak sentuh mercun weh?Main dekat taman pulak tu.Hoi gila apa?

Kenapa bab mercun?Kenapa bukan bab gaji eh gaji.Ujian?Entah.Lepas bunyi mercun terus tangan taip benda tu pulak.Cet!Kureng asam!:P Hahaha.


Ya.Cuti seminggu!Cuti seminggu bersama puasa!Wee.Eh,sepupu aku ada merayu dekat aku.Dia nak aku duduk kat Kepong,KL cuti seminggu.Hoh?Tunggu!Tunggu!Tau la ko rindukan aku kan?Wkakaka.Hahaha.Weh aku gurau je!



Kedua,


Aku nak latih diri aku ni tak pegang pc.Yesss!Maaf ya teman teman yang terasa ingat pada saya.Hahaha.Ye la tu.;p Macam la orang ni ingat kat dia.Hari lahir saya pun kamu kamu semua tak ingat?Sedihnya!:P Hahaha.Okey okey!Hari lahir saya sudah lepas!13.3.2009.Atau tahun sebenarnya 1999.


Aku mungkin jarang atau takkan online.Kot.Fasal?Huh.Aku malas nak berkata kata lagi.Ibu aku membebel.Bibik aku lagi la.Ishk.Sangat sangat meminta tolong.Tolong jangan curi benda yang ada dalam blog ni semasa aku tidak online,okey?:P Hahaha.Dan juga copy semua yang ada.Kalau ada yang aku copy,nanti aku edit balik okey?


Aku nak suruh?Tak payahlah suruh orang jaga blog diri ini.Private sahaja lagi senang bukan?:D Hehehe.Lagipun,bukannya ramai pelawat di sini.Aku tak kira.Lepas aku post entri ni terus aku private !(Cakap je.Tapi takut nak buat.;p)

Okey tak payah.Kang ada yang merayu rayu tak payah private kang.Wtf?Hahaha.

Hum okey lah.Aku nak off dah ni.Nak belajar.Esok ujian B.Inggeris.:) Doakan ek?Buat yang mengomen,aku minta maaf!Nanti aku balas bila aku dah boleh online ekk?:D

Ahad, 16 Ogos 2009

Warna Warni Hidup

Assalamualaikum,



Hijau,biru,kuning,merah,merah jambu.Warna warni kan?Hahaha.Semua orang tentunya suka warna warna tertentu.Macam akulah jugakan?:) Hehehe.

Oh ya!Buat yang mahu jawapan kepada playlist youtube macam aku tu,ni link kepada jawapan itu yaaa.:D


Klik sini untuk menuju ke sana
;)


Aku tak boleh nak ajar di entri sebab semua tu aku belajar dari beliau okey.:D Harapnya semuanya faham faham dan tak pening pening lalat.Heee.




Aku bengang la dengan internet ni.Sekejap takde sekejap ade.Ish.;( Aku bengang tau takk.Wkakakak.:P Tapi aku bengang pun takdelah sampai aku mengamuk ya kakak abang.Jangan takut ya.Hahaha.:P


Eh.Inilah fasal hidup aku.Manisnya hidup macam coklat cadbury.Hahahaha.:P Aku teringin nak makan coklat hari ni la tapi macam tak de rezeki je.Hahahahaha.Tak ada kaitan okey!(Aku nak makan ais krim lagi adelaa.._.)

Entah apa problem hari ni aku tak tau.Gila betulla!Sila bagi aku idea nak menaip.Hahahaa.


Entri kehidupan aku tamat di sini.Babai.:D

Sabtu, 15 Ogos 2009

Pengalaman Tulis Aku.

Assalamualaikum,



Aku rasa cara penulisan aku kena berubah.



Aku rasa baik guna kata ganti diri aku je kan?Sebab ni aku anggap macam diari aku.Tapi,orang lain boleh baca.Orang lain boleh tahu.Aku pun,apa kesah kan?Orang nak tahu ke tidak.Ngee.;P

Aku tak ikut orang lain.Diri aku sendiri yang nak berubah.Aku dah fikir masak masak.Eh kalau kamu semua perasan dulu dalam blog ni pernah aku tulis dalam entri aku.Yup yup!Kalau sesiapa yang dah kenal lama blog aku ni la.Kalau tak tau sila preview bulan Mac punya okey.:)) Hahaha.Kurang asamnye aku.;p


Heish!Internet buat hal la pulak.Aku nak tulis entri dengan sepenuh hati ni rasa bingung je.Hahaha.;p Err. Okey setop.Aku malas nak berjoking dah.Eh tak bermakna aku ni serius gila macam komander tu.Wkakaka.:P

Nampaknya aku kena tunggu internet dah okey balik la baru aku boleh publish.Haih sementara tengah menunggu baik siapkan isi isi penting dalam entri ni ye tak?Kih kih.:DD

Aku rasa semuanya aku kena ikut sendiri.Aku tak boleh ikut orang dah.Semuanya aku kena buat sendiri.Aku nak ucapkan terima kasih banyak banyak lah sebab sudi tolong aku.Ajarkan benda yang aku tak tau lagi macamana nak guna.TQ very muchh!

Tapi layouts?Macamana aku nak edit sedangkan aku tak ada Adobe Photoshop!


Fasal layouts aku rasa tak payah bimbang kot.Cuma aku nak hasil kerja aku sendiri ialah cara penulisan aku,tempat gadgets aku.Aku tak perlu ikut orang lain lah.Heeee.Aku dah berazam semuanya aku nak buat sendiri!Kalau aku tak tau aku tanya orang lain.Ngeee.Hahahaha.Iyalah.Kalau tak tau,kenalah bertanya ek?;pp Hahaha.


Okey!Internet dah boleh.Dengan senang hatinya aku publish kan post ini.Selamat membaca!

Khamis, 13 Ogos 2009

Coretan Entri

Assalamualaikum,


View blog sendiri.Huhuhu.



Batuk la.Selsema la.Farah agak tak berapa sihat tapi buka komputer.Hahaha.Apa kes?Mungkin mahu memendam rindu.Kot. Okey.Selepas ni mahu tutup dah.Ayah sakit.Eh,sekarang dah musim ya?Haishh.Dah bukan dah musim buah!Musim demam.Farah pergi klinik pun,nombor 219.Woahh.Terer la.=_=

Lepas buat check,doktor kata,cuti 3 hari.Aishh cuti 3 hari.Mampuih esok dah koir.:( Kena rayu kat ibu.Bila esok sedia pakai baju Tunas Puteri.Kling kling kling.Hahahaha.Bersemangat waja.;pEntah semangat apa pun tak tau lah.Semangat patriotik!:D

Apa motifnya Farah tak online begitu lama?Hohoho.Jangan ingat Farah dah tak nak sentuh pc tak ingat kamu semua.Cuma,masa terlalu padat(Cehh.:P).Ha ha ha.Cuma juga,tak ada sebarang idea nak diperkatakan.Just ulang cerita.Ulang cerita

Ps: Farah tak nak sebut fasal koir tu.;) Kalau sesiapa nak gambar Farah berbaju Tunas tabik hormat sila request.Hahahahaha.



Okey.Ubah topik.Bukan itu masalahnya.Dan ini bukan masalah.Ngeee.:P Hahaha.Coretan la kakak abang!Entah coretan fasal apa tak tau.Sebenarnya ada isi dia tapi ni yang utama dulu la.

Farah makan ubat mesti lepas makan ubat makan benda lain seperti pisang ke.Hoh.Ubat pahit ada 3 ,ubat manis ada 1.Yang paling pahitnya ubat batuk.MasyaALLAH!xD Hahaa.Farah pun tak boleh tahan.Tadi baru je makan ubat.Entah kenapa tak berjalan lancar.Terjatuh dekat seluar.Weeee.:P Ubat antibiotik pun kena tahan.Wek wek rasa nak muntah.XP Hahaha.Ubat demam kena makan 4 jam.Wuuu.





Oh ya!Buat yang mahu Snow Effects Hitam ,sila ke blog Kak Ynn yang comel lagi manis ni.Hihii.:P


Klik Kalau Berani ;p

Farah masih lagi tak sabar nak tunggu bulan Ramadhan yang mulia ni.;)Hehehe.Minggu depan.Tapi tarikh pasti buatkan Farah bingung la.Eh tengok anak bulan la.Heheheh.=)

:20::20:

Cerpen Farah masih lagi dirangka.Tajuk Farah ambil MeZ punya.Hihi.;D Terima kasih MeZ kerana sudah memberi tajuknya.Wkakaka.Rasa tak caya lak.Macam penulis.;p

Myspace lama Farah tak buka.Macam boring je.Farah asyik buka Facebook jela.Main Pet Society je.Tengok Nini yang dah kebuluran dan dah busuk tu.Hahahaha.Pernah dia nak aiskrim yang macam ABC.Tapi macam tak ada jual.Gila betula.Macamana nak bagi makan?Hahaha.Lepas tu tanya lah Huda.Huda jawab ABC ada kat manamana.;p

Ohh ya.Entri ini kurang menarik.Eh.Tengok la kamu semua.Kalau tak menarik,cakap jela kalau menarik,sila komen.Heee.:P


:10::10:



Sabtu, 8 Ogos 2009

Puasa ! Ramadhan !

Assalamualaikum,



Ngeee.Internet dah ada balik.Ngee.Erk.Internet ni sekejap ada sekejap tak ada.Pelik bebenor betul eden.Wkaka.

Ouhh.Seperti yang dimaklumkan,tak lama lagi puasa.Ehh!Jom!Kita bersorak!Sorak kita berbunyi sebegini,


"Puasa datang!Yayay!Puasa!"


Hahaha.Macam orang kurengg siuman bukan?Ada di situ?:PHahaha.Farah memang sangat sangat suka puasa.Barangkali Farah asyik tanya fasal bila puasa.Hehehe.Err.Dulu saya tak suka kenapa sekarang suka?Entah.Heheh.

Sempena bulan puasa yang mulia atau bulan Ramadhan,ada sesiapa ingat tak Farah nak sediakan cerpen.;D Sekarang Farah sedang merangka ceritanya bagaimana.Tajuknya mungkin begini:

*Puasa Dan Merdeka!


Ada nak ubah tajuk dia?Hmm,boleh boleh.Silakan.Farah memang nak sangat kamu semua tolong Farah dengan mencarikan tajuk cerpen yang tepat.;)




Dann,Farah suka juga bila menjelang raya!Pada malam raya,Farah boleh main mercun dan bunga api.Kalau nak diikutkan dengan tahun lepas,ayah Farah beli yang bunga api je.Ehh.Kalau tak silap,mercun pun ada.Tapi kebanyakkannya Farah suka main bunga api.Selamat okey!Bukan pengecut.:P Farah pun pernah main mercun.Bakar baling.Thats all.:)




Tutup post.Farah nak ucapkan selamat berpuasa!Harapnya,tak ada yang ponteng puasa.Heheh.:D







:8::8:

Jumaat, 7 Ogos 2009

Tak Ada Kerja

Assalamualaikum,



Hai dan selamat malam.Apa khabar?Semoga semuanya sihatt sejahtera disamping keluarga yang tercinta.Hahaha.(Macam karangan surat tidak berformat je.:P)

Err.Seperti yang dikhabarkan,ada penyakit ganjil di seluruh dunia termasuk Malaysia.Eish.:( Cam tak caya je.Dah seribu lebih.Dan dah berbelas belas orang mati akibat penyakit Influenza A ni.;( Maknanya,kena pakai mask la.Lepas tu jerebu.Jerebu sederhana.Kalau lagi tebal Farah lagiiiiii kena pakai mask.Isk.


Cikgu pun dah terangkan dah macamana nak pakai mask,kena pakai mask bila kesekolah.Sentiasa jaga kebersihan diri.Sebab,cikgu pun dah tanya macamana rasa pesakit yang hidap Influenza A atau nama glamornya H1N1.Katanya dada macam hendak pecah!Demam panas yang teramat amat sangat.Ya Allah!

Melaka dah kena.Johor dah kena.Sarawak pun dah kena.Alamak.Banyak kes yang berlaku.Dulu selesema burung.Sekarang selesema khinzir pula.=.=" Ouhh.



Influenza A (H1N1) pun dah makin 'popular'.Farah memang semakin lama semakin takut bila dengar dah ramai orang meninggal.Farah berdoa semoga Farah,keluarga dan insan yang Farah sangat sangat sayangi sihat selalu.Tadi baru je Farah baca secara berjemaah doa mengelakkan H1N1.Alhamdulillah,di scola Farah tak ada yang kena lagi.:)


Oh ya!Sepatutnya tajuk fasal H1N1 tapi macam tidak jadi.Katanya mahu update esok tapi macam dah bersemangat nak update sekarang.Lagipun Farah nak kredit dekat seseorang.Fasal gadget yang baru Farah pakai ni.

Ohh.Lagu Patriotik?Farah tak berlatih lagi.Humm.Ada berapa hari lagi.Nasib baik rentaknya sudah tahu.Gayanya pula.Cikgu!Bila nak berlatih?


Kak Balqis,

Farah tau Kak Balqis mesti terkejut Farah guna widget sama macam Kak Balqis kan?:) Tapi,Farah takut Kak Balqis marah dan Farah nak kredit kan sepenuhnya pada akak sebab Farah dapat daripada akak.Kesal betul!:(

Okey,nak sambung cerita tak?Hum.Dah malam.Okey lah kawan kawan.Hari ni bagi Farah nak main internet sepuasnya dahulu.Esok baru berehatrehat.;D


Hmm,selamat malam dan assalamualaikum!

Selasa, 4 Ogos 2009

Lagu Patriotik.

Update!



Assalamualaikum,


Inilah Barisan Kita -


Wah!Farah berjaya mengelakkan diri daripada on-line!:P Yelah.Asyik-asyik on-line.Isk!Lepas tu,ibu bebel la apa la.Haish!Pening pening.Okey,Farah on-line selepas belajar!Yup!Yup!Kak Wani pun tanya study.Wkakaka.:P Hahaha.Lepas tu berubah jadi baik.Haha.Takde kaitan.=_=

Dekat scola,Farah kena nyanyikan lagu patriotik.Berkumpulanlah!Kalau sorang tak denga suara Farah yang sememangnya halus halus neh!:P



Farah dah hafal lirik dia.Cuma rentak .:DDDHahaha.Cikgu kata suara mesti kuat.Apa kata ya?Quare.Mungkin.Ejaan mungkin salah.Sebab Pengawas PSS pun ada buat semasa Program Nilam.;)




Okey.Cikgu nak 4 lagu sahaja.4 lagu!Ini senarai dia:

1.Jalur Gemilang
2.Keranamu Malaysia (Ehemehem.:P)
3.Inilah barisan KITA
4.Tanggal 31.




Kenapa Farah gariskan ketigatiga lagu tu?Hahaha.Sebab lagu tu Farah tak pilih.Lagu Keranamu Malaysia sebab cikgu tak bagi.Sebab dah ramai yang pilih lagu Keranamu Malaysia.;) Heheh.=D

Inilah barisan kita
Yang ikhlas berjuang
Siap sedia berkorban untuk ibu pertiwi



Kalau dengar lagu tu,memang best lah!Mulanya tak nak terima,nak lagu Tanggal 31,tapi bila dah dengar memang okey la.Cikgu pun kata sesuai.Err.

Mungkin gaya kitorang pun kena berbaris.Heheheh.Steady ready.Berdiri tegak dan banyak lagi.Mungkin,kali ni kitorang boleh buat dengan berjaya nya!Semangat dalam diri!Semangat Patriotik.Haha.

Khamis minggu depan mula bertanding.Isk!Nasib baik semuanya sudah selesaikan.Alhamdulillah.:)


Oh yea!Puasapuasa!;D Kita merdeka dan puasa bersama!:D


Doakan kelas Farah menang ya!Semangat patriotik dalam diri.Hahaha.;) Tabik spring!

Ahad, 2 Ogos 2009

What Can I Do?

Assalamualaikum,


Hahaha.Tajuk post macam tak sesuai je.:P Tanpa perasaan malu dan bersalah marah pada diri sendiri.Ha ha ha.:P


:5::5:


Err.Kalau nak tau,tajuk di atas ada kena mengena dengan lagu yang menjadi halwa telinga Farah.Dengan rajinnye Farah memasukkan lagu tersebut.




Terpikat?Farah lagi la.Tak ada lagu lain search lagu ni.Macam best je.Dapat lagu ni kat blog Nab.:DD Horee.:P

What can i do to make you love
What can i do to make you care



Eh eh.Sekejap.Tunggu.Ada lagu yang pernah pernah Farah masuk kat blog ni.Heee.Tak tau la kenapa.:P


Farah paling suka part yang firstt sekali.Waa.:D Semua lagu masuk telinga best best la Farah dengar.Macam orang tua tua la Farah ni.=__= Hahaha.Umo 10 tahun.Tapi,tertua dalam adik beradik.Hahaha.Kakak la katakan.:P

Err.Sesuai ape dengan Farah.So Young.Haha.:P




Hari ni?Better lah juga.:) Hehehe.Eh,kenapa dah jarang cerita fasal seharian hidup?Haha.:PEntah kenapa.Cuma yang bengang sangat sangat dengan batu seremban.Haishh.Akibatnya,tangan Farah bengkak sebab main dengan batu.Batu batu.Err.Mungkin batu tu ambik dari Seremban kot.:P Hahaha.(Selamba je.=__=)



:47::47:


Cerita seminggu ni cam biasa je.Mungkin,minggu depan pasti ceria meria dan best best.Hahaha.Err.

Selain lagu Inggeris,lagu Malay-Indon pun Farah search kalau tak ada kerja.:D



Lagu Desa Tercinta

First time denga kat radio dah suka suka dah.Hahaha.Nasib baik DJ tu cakap apa tajuk lagu ni.;) Bestt douhh!!XD Duduk kat kampung dan bandar,mana lagi best eh?:DKampung kot sebab tenang je.:) Bandar pun okey tapi sesak.Heheheh.




Ini pula lagu DearDiary

Penah juga Farah letakkan lagu tu kat sini.;) Hahha.Lepas tu tukar dah.Farah ni,pantang ada lagu yang best best mesti tukar.Tak tau nak cakap apa.Haha.Lagu dia sloww je kan?Kan?;D



Post berlagu lagi.Ecececehh .:P Hahaha.Selamat mendengar ya kawan kawan,kakak kakak abang abang.Haahaa.:D

Langsaikan Sekarang.

Assalamualaikum,



Pengumuman:Post pada hari ini ada bonus.Sila jangan ketinggalan!:P

Saya kena langsaikan sekarang tag dan awards yang tertangguh.Tapi,kalau boleh saya pun tak nak tag lah.Kalau awards boleh lah.Heee.:P
From;Ain aka ActiveSavage



Tag!

Apakah comment anda tentang cupcakes nier?
( 3 comment)


Cupcake coklat!
Sedap tampaknya
Comel <-XP

Anda pernah jumpa di mana?
(3 jawapan)



Buku chef
Kedai kek
Ibu masak sendiri

Rasa cupcakes nier aper?
(3 jawapan)

Rasa?
Tak pahit
Coklat!
Strawberry aising!

Adakah gambar ini amat cantik
( 1 jawapan)


Cantik!;D

Nak bagi kat saper?
(8 orang sahaja)

Kak Balqis
Nurul Huda
Aida Nursheila
Kak Ynaa
Nabilah
Kak Ynn
MeZ



Okey.Jom check out lagi!;)
Taggies;Ain aka ActiveSavage

Comment sikit:
Taggie ini soalannnya banyak!100.Tak penah Farah dapat taggie camneh.Jawab dalam BM jelah.(Tula.BI speaking la banyak sikit.Asyik bahasa rojak je.XP)


001. Real Name : Nur Farahani bt MohdAnuar
002. Nickname(s) : Farah,Hani,Kakak,Nur
003. Age :10
004. Horoscope : -Dunno-
005. Gender : Perempuan
006. Elementary : -Dunno-
007. Primary School : Sek.Keb.Jalan 3
008. Secondary School : Belum tingkatan lagi!=.="
009. College : Ntah.UKM.:P
010. Hair Colour :Hitam.
011. Hair Length : Separas bahu.
012. Loud Or Quiet : Bising + Quiet
013. Sweats or Jeans : ?
014. Phone or Camera : Kamera dan Telephone!
015. Health Freak : ??
016. Drink or Smoke : ?
017. Do you have a crush on someone : ?
018. Eat or Drink : Eat + Drink
019. Piercings : Apakebenda?
020. Tattoos : Haram!
021. Social or Anti-Social : ?
022. Righty or lefty : Menulis tangan kanan ada la.Hehehe.
023. First Piercing : -DUNNOOOOO-
024. First Relationship : Okay.
025. First Best Friend : Nur Syaza Athirah
026. First Award : Cuba check kat Galeri.
027. First Kiss : Ibu dan ayah,kot.
028. First Pet : Kura kura.:( Huu.
029. First Big Vacation :?
030. First love at first sight :Primary Schoolslah!
031. First Big Birthday : Masa kecik dulu.=P
032. First Surgery : -Dunno-
033. First sport you joined : Entah.
034. Orange or Apple juice :Dua dua!
035. Rock or Rap : ?
036. Country or Screamo :Bandar
037. N-SYNC or Backstreet Boys : Erk.
038. Britney Spears or Christina Aguilera : Damn it!:PTak suka!
040. Sun or Moon : Bintang kecil di langit yang biru.
041. TV or Internet : Internet kot.
042. PlayStation or Xbox : Play
043. Kiss or Hug : Pelukan ibu dan ayah!:P
044. Iguana or Turt le : Penyu
045. Spider or Bee :Erk.
046. Fall or Spring : Spring
047. Limewire or iTunes : iTunes
048. Soccer or Baseball : Futsal (Err.)
049. Eating :Tadi.
050. Drinking : Tak tahu.
052. I'm about to : Habiskan tag ini.
053. Listening to: What Can I Do (The Corrs).
054. Plans for today: Tak pasti.
055. Waiting for : Habis tag ini!
056. Energy level : Biasa saja.
057. Thinking about someone : Hahahaha.:P
058. Want kids : Blom kahwen.
059. Want to get married : Tunggu besa.
060. When : Entah.
061. How many kids do you want : Entah.
062. Any name in mind :Nama ibu,Ayah,Sepupu ,Kawan blabla bla lahh!
063. is missing (???):?
064. is missing :?
065. Mellow future or Wild : ?
066. Something you would never try : Humm.Entah.
067. Which is better in a boy : Baik kot.
068. Lips or Eyes : Semuanya tak berkaitan!
069. Romantic or Funny : Kelakar.Kot.
070. is missing : Lagi?
071. Protective or Caring :Caring
072. Romantic or Spontaneous : Ish ish ish.
073. Nice stomach or Nice Arms : Hahahahahah.:P
074. Sensitive or Loud : Loud
075. Hook-up or Relationship : Damn!:P
076. Trouble-maker or Hesitant : =.=
077. Muscular or normal : =.=
078. Kissed a stranger : >:P
079. Broken a bone : Tak penah.
080. Lost glasses/ contacts : Glasses?
081. Ran away from home : Tak penah.Sayang ibu ayah adik beradik.:)
082. Held a gun/knife for self defense : Ish.Tak sayang nyawa?
083. Killed somebody : Teruk.Kena masuk penjara!:P
084. Broken someone's heart : Private!
085. Had your heart broken : Yup.Setiap kali.
086. Been arrested : Tak.
087. Cried when someone died : Ya.Tapi tak meraung.Haha.
088. Liked a friend more than a friend : Hahh?
089. Do you believe in yourself : Yakin kan diri!
090. Miracles : ?
091. is missing ??? : Lagi?
092. Heaven : ?
093. When do you want to die : Allah yang tentukan.:)
094. Tooth Fairy : Aku tak penah buat camtu.Heh.
095. Kiss on a first date : Hoi.
096. Angels :?
097. Is there one person you want to be with right now :Entah.
098. Are you seriously happy with your life rite now : Adakalanya happy adakalanya muram.
099. Do you believe in God :Ya!
100. Will you post this as 100 truths and tag 10 people :
Kak Balqis
Aida Nursheila
Nurul Huda
Nabilah
Kak Ynaa

Semua followers saya!XD




From;Ainur Najwa


*Letak award ni kat blog anda

Sudah siap!

*Komen anda tentang award ni?

Sedap dan comel!XP

*Sentiasa mengenang award ni

Mungkin.:)

*Nama samaran anda?

DJ Farahani

*Makanan kegemaran?

Roti bakar

*Minuman kegemaran?

Laici juice

*Binatang kesayangan?

Kura kura

*Binatang yang dirasakan geli?

Insect!Wkaka.

*Permainan yang paling mencabar dan sebab2 permainan tu mencabar?

Hoki.Durh!

*Bagi tag n award ni dekat 7 orang dan bagi sebabnye kenape anda bagi kat orang tu


Kak Balqis

Nabilah

Huda

Kak Qilazam

Kak Dayah

Ain aka Active Savage

MeZ


Mereka adalah yang terbaik bagi saya!;)




Ada lagi tag dan awards?
Sila beritauuu..;D


Bye.:DHahaha:P