Jumaat, 28 Ogos 2009

Ulat Buku Itu Aku

Assalamualaikum w.b.t,



Hai kakak2 abang2 .Sihat?Khabarr apeeee?:P Haha pagi2 buta dah buat hal.Cari fasal.Ha3 . :p


Yaaa.Hari ini kita berbincang kerja sekolah fasal ulat buku.Ada yang tak tau ulat buku itu ape?HAA.Ini lah mase untuk bertanya. guru sekolah pulak dah! Kitakan kawan?:P


Haha.Kawannn.:p Dah la.Tutup topik fasal tu.Tak payah nak membebel dahhh.Haha.Ulat buku tuu..Orang yang sentiasa membaca buku.Buat yang tidak tau laa;) Buat yang tahu,mari kita berbincang lagiii.Ini permulaan perbincangan.Hahaha


Semalam aku nak buat post fasal puasa.Tapi nasib baik otak aku cepat bertindak.HAHA.Bertindak menukarkan post puasa.Post ulat buku pulakkkk.Aduhai mak mane nak cari?:P



Oh ya.Post ulat buku ni diwujudkan sebab aku suka membeli buku.Haha tak kiralah buku ape pun.Korang pun same kan?Kan?Sampai mak aku kata,buku dah banyak dah tu.Buat apa beli lagi?Haha.Bosan pulak.:P Aku tak kira.Selagi ada buku baru,aku nak beli.Ceishh.Hahaha memaksa lagi.Laksa baru tau.:p Adeh tergugat iman den.:P

Dulu aku sangat sangat suka melukis.Entah melukis PPG kot.Pernah la aku masuk rakan Asuh.Korang tak caya sudah la.Hahaha Lepas tu,bila aku tengok kat senarai rakan Asuh mak aku tulis 'membaca dan melukis'.Haha kebengangannya aku.Sekarang?Aku dah jarang melukis dah.Dulu kawan aku selalu suruh aku lukis.PANTANG ada benda je suruh aku lukis.Hapdet la!


Sekarang dah jarang sebab dalam kelas aku ni,ramai yang pandai melukis.Cit betapa jelesnya aku terhadap diorang.Hahaha sabo je laa.Tapi aku pelik.Kenapa seni aku tetap dapat B?Isk T_T rase nak menangis aku bila terkenangkan.

Sekarang aku suka membaca dan aku dapat markah yang cemerlang dalam penulisan.

Dulu,aku cukup tak suka penulisan.Entah pening nak buat rangka dia.Lepas tu,bila aku dah baca novel,baru la aku dapat idea.Sebab tu la,bila ujian aku tak bawak buku cerita.Aku bawak novel!Tapi kalau BM,tak kot.Sebab kan ade penulisan?

Oh ya.Petang nanti atuk aku sampai kat Bangi.Datuk Batu Kikir bukan Jinjang yee.Haha

Isnin minggu depan cuti lagi.Sempena Kemerdekaan yang ke 52.OKEH.Sila rujuk bawah post ni kalau nak tau post ape.Aku penah taip post fasal kemerdekaan ni.Cuma korang je yang tak tau.;P


Aku sekarang dah suka menaip.Aku sekarang dah suka membaca.Tapi aku jarang melukis.Tu la.Aku nak masuk pertandingan melukis,rasa dah mati kutu dah.Haha Macam mane ni?Aku terhegeh-hegeh cari idea.Woa sadisnyee.


Hehe.Dah sampai ke penghujungnya!Terima kasih sebab sudi teman kan aku dalam perbincangan ni.Haha perasan la.Aku memang suka taip yang pelik pelik biar orang jadi pelik dengan aku.Haha!

18 ulasan:

Miss Alisa berkata...

ahaha .
same la macam ibu ayah lisa .
kalau nk beli buku je mesti cakap "kat rumah tu kan dah belambak dah tu".
wahaha .

DJ Farahani berkata...

Lisa.



Haha betul tu betul.Rase cam bengang je lepas dengarkan?Merengek-rengek nak buku baru!Haha!

Miss Alisa berkata...

aah .
lepas tu mule la merajuk .
ahahaha .

DJ Farahani berkata...

Lisa.


Haha.Ade ke camtu?

Tak patut tak patut.;p

Miss Alisa berkata...

wahaha ,
farah dah beli 'hai suria!' ?

DJ Farahani berkata...

Lisa.


Dah dah!
Best buku die.Haha

MeZ berkata...

Sama la cuma ibubapa MeZ kan tak suka jalan-jalan so dapat la beli buku bila keluar. ;p

Miss Alisa berkata...

owhh .
lisa baru je beli .
tapi belum bace .
detektif bertudung hitam farah dah bace ?

DJ Farahani berkata...

MeZ.


MeZ pun ulat buku jugak?
Same!Sep!Haha

DJ Farahani berkata...

Lisa.


Blom.Tak beli lagi.Huhu

MeZ berkata...

Tu bukan ulat buku namanya, tu kaki buang masa namanya. Hahaha. ;p

DJ Farahani berkata...

MeZ.



Haha
Kaki membuang masa?Camna tu?

nurul huda ibrahim berkata...

jom baca buku!

DJ Farahani berkata...

Huda!


Jom jom!Kita pegi perpustakaan bangi!

nabilah berkata...

nabilah pon ulat buku daa~
ngehehe~
:P:P

DJ Farahani berkata...

Nab.


Cis.:p

nurul huda ibrahim berkata...

okey!
jom!
wukaka *sebenarnya x berani nak jumpa farah*

DJ Farahani berkata...

Huda.


Ala jumpasajeee!;D