Selasa, 25 Ogos 2009

Kemerdekaan 52 Tahun :)

Hello Malaysia Tercinta!



Assalamualaikum w.b.t,




*Sedang enjoy lagu ini.Haha




Malaysia sudah 52 tahun merdeka.Panjang umur.Heehee.;p Mane de.Minggu depan sudah Hari Kebangsaan .


Aku sedih bila ada orang yang tak sayangkan negara Malaysia.Tak cakap siapa.;) Tapi memang kesal sangat!Sedih sedih sedih.(Ecewaaahh :p) Sayangilah negara tercinta ni sebab susah mak saya kata nak dapatkan kebebasan.Haha.


Aku ada terbaca satu buku ni.Buku Sejarah aku panggil .Haha.Padahal buku bilakah UMNO bermula entah tak ingat apa tajuk dia.Tapi memang banyak la fasal sejarah Malaysia ni.Wanita diajar mempertahankan diri dan banyak lagi lah.Mungkin tak cukup nak cerita kat sini.Buku Sejarah aku tu tak ingat letakkan kat mana tapi aku memang sukaaaa sangat baca.Takde buku lain,godek buku tu.Hahaha.


Kalau nak tahu tajuk lagu ni,ni la lagu Nyanyikan Lagu Mu.Maya Karin.Mulanya suka lagu Dato' Siti.Tapi bila dengar lagu ni,memang best.Haha.Kalau korang nak undi lagu 1 Malaysia ni,silala undi lagu Maya Karin ni ek?Haha memaksa pulak.;p Suka saje memaksa ecewah.;p




Awards Followers from Sis Balqis (Waa guna sis Balqis.Haha.)



Akak suka blythe eh?Farah pun suka!Suka bila Kak Dee ni ade tunjukkan gambar ni.Haha tak ikut akak.;p


By the way(Btw),Terima kasih sebab beri awards ni kepada followers akak.Haha blog akak panjang umur.;D Happy Birthday (Cess.Bulan 3 la cik.:p)


Aku punya blog?


Haha.Tunggu tahun depan yaaa!:P betul aku cakap.Kalaula aku dah mula berblogging tahun lepas,mungkin,blogger aku dan setahun tahun ni.Ciss.Takpe.Haha.Aku start mula berblogging dengan blog ni,humm bulan 3.:D


Menyesal dulu buang blog.Isk isk.T_T menangis sepuasnya.Haha.Padan muka siapa suruh buang blogkan?:P Dulu kalau buruk,tahun ni boleh edit.Isk isk.


Merdeka!Merdeka!Merdeka!



Itulah yang kedengaran di Stadium Merdeka pada tahun 1957,tarikh 31 Ogos.:D



Tanggal 31,
Bulan lapan,
Lima puluh tujuh,
Merdeka!Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah


Tanggal 31,
Bulan lapan
Lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warganegara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!

Tiga satu bulan lapan
Lima puluh tujuh
Hari mulia negara ku merdeka


Merdeka!Merdeka!Merdeka!
Merdeka!
*Melodi Tanggal 31



Buat Alisa,



Farah akan buat tag tu ya!Tunggu entri akan datang.Hik.:PYelah tu



Bulan puasa dan bulan kemerdekaan!;)

23 ulasan:

nabilah berkata...

wah!
semangat kemerdekaan farah nih!
berikan tepukan!
clap!clap!
hahahhaha

DJ Farahani berkata...

Nabilah.


Haha semangat patriotik baru betul.:P
Clap clap.Hahah

Miss Alisa berkata...

*tepuk jugak*
wahaha .
nak buat bile2 pon takpe farah .
Lisa x kesah pon .

DJ Farahani berkata...

Lisa.


Haha.Fuhh nasib baik boleh tangguh.;p
Tapi,nanti kalau ade masa Farah buat yee.:)

MeZ berkata...

Thanks for the toturial.
Almaklumla, MeZ kan masih baru dibandingkan dengan Farah yang lebih arif berbloggin. :D

Kalau nak undi pi Kat Hot FM. ;p
Dapat HAdiah lagi tu. Wee

DJ Farahani berkata...

MeZ.


Okey.Hehehe.:D
Small matters.:P

Boleh boleh.;pJom undi!Hahah

MeZ berkata...

MeZ dah Undi.. Hehehe

DJ Farahani berkata...

MeZ.


MeZ undi lagu apee?:DDD

nurul huda ibrahim berkata...

lambat komen x ape ke farah?

hahahahha
hari merdeka!

merdeka! merdeka! merdeka! *gaya tunku abdul rahman*

hahahahha

DJ Farahani berkata...

Huda.


Haha?Lambat komen?Ape kebendenye tuu?:P

Haha.cis.

nurulbalqis berkata...

Farahh farahh!! Thanx okey! ;D
Bulan tigaa jugaa? Yeayyy same laa!
Nanti akak dah dua tahun Farah baru setahun kan? :D Hik3..

DJ Farahani berkata...

Kak Balqisss.<-Sengajee :P

Haha!
Kak Balqis 6.3 kan?
Farah 8.3!

Bermakna,Kak Balqis selang sehari dengan Farah!Haha

MeZ berkata...

dia kena susun.. ada 10.. yang mana kita suka letak no 1.. dan seterusnya sampai 10

DJ Farahani berkata...

MeZ.

Ohh!Baru faham.:D Contohnya Farah suka lagu Maya Karin?

Eh eh ni komen fasal undi tu ekk?

MeZ berkata...

Haah.. Hehe.. KEluar tajuk. ;p

DJ Farahani berkata...

MeZ.


MeZ ambik lagu apa?Nak tau gak!Haha

MeZ berkata...

MeZ suka lagu Tomok - Satu tu. :D

Darlyng berkata...

Haha,cube Fara pulak yg nyanyi lagu nih?

La Dolce Abby berkata...

Huhu, Best lagu nih,patot fara minat..

nad iza95 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nad iza95 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
DJ Farahani berkata...

Kak Darlyng :P

Haha boleh sajeee.:p

DJ Farahani berkata...

Abby


Itulah sebabnya!:P