Isnin, 24 Ogos 2009

Alamak !

Sinopsis Kisah Segeng Sebelum Puasa!
Edlyn duduk di atas sebuah bangku.Termenung.Entah mengapa dia berasa agak bosan hari ini.Esok sudah raya.Esok hari yang paling gembira.Edlyn mengambil sebuah buku PTS One iaitu Remaja@PTS One Raya yang baru dibelinya.Menyelak satu persatu muka surat.Edlyn semakin tertarik dengan cerita-cerita yang disiarkan.Dia semakin leka membaca.

Assalamualaikum!



Hahaha!Nak katakan sangat best,tak tau lah.Inilah cerpen yang masih dalam pembaikian.Cis.Sangat susah.:( Alamak.Tak tau la nak sambung cerita.

Sila terhibur.:p Sebab aku tak tau lagi nak buat cerpen ke tidak.InsyaAllah aku tak janji!Tu cerpen untuk buku.Buku buku ape pun.:p Haha.Sila jangan marah kerana jika ada buku tu yang sama dengan cerpen ini,tau lah anda.:)

Tukar topik!Tukar tukar!:P








Err.Tak ada idea pulaakk.:( Cis.Nak sangat update tapi tak ada idea.Kecewanyaaa.Eh.


Ada tag la ! Ngeeee.


First,


Tag Nabilah <- Cis mak cik ni.:P
Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?

Kaya?Cis.Buat untuk masa depanlah.:D

Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?

Uish.Sangat dahsyat.Takkan.:((

Kalau anda perlu terjun dari tingkat 100 untuk membuktikan cinta anda?

Perbuatan yang sengal sangat!

Kalau orang kata blog awak teruk nak mampos?

Ohh.Kata yee?Baling dengan kasut lah :D

Kalau keluarga anda menentukan pasangan hidup anda?

Ouh.Entah.

Kalau tiada lagi hari esok?

Kalau tiada lagi hari esok?Saye tak tau la.

Kalau orang yang anda benci ada di depan anda?

Huh?Buat muka blur saje.:p

Kalau ibubapa anda tiada esok pagi?

Takde pun pergi kerja.:)

Kalau anda diberi lesen ntuk membunuh,siapa yang akan anda bunuh?

Hoh.Kes beratnya.:p

Kalau orang kata anda Cantik/Kacak?

Hahaha.Jangan harap.

Mengenai orang yang tag kamu ini?

Oh .Dia sangat memahami.:p


Oh.Nak ke?Ambik la.:D



Tag Kak Wani tak dapat nak buat sebab alasan tertentu.Haha.Eh post ni dari semalam tak update update.Cissss.;p Oh ya.Tak ada idea.;p



Tarawih!


Cis.Hampir hampir cakap Tawarih tadi.Haha!:P


Eh tarawih kali ni korang buat berapa rakaat?8?20?21?
Cess.;p Hahahahaa.Biasa nya buat 8.Cis cis cis cis.Hahaha.Apesal cis banyak ni?Apa kesss?Hahahah.Sengaja cari fasal.Wek wek.;p

Malam ni pergi lagi.Heehee.Eh jom tarawih sama sama!Biar meriah sikit.Haha.Biasanya aku akan bersama kawan kawan tetapi tahun ni amat pelik sekali.Cis kawan kawan.Tak ingat aku ya?Haha.

Lepas tu,masa tarawih,budak budak lelaki gengster main mercun.Bunga api diorang tak pakai dah.Ceh.Bila tarawih,terkejut beruklah kitorang.Weee.Apa nak jadi?Pergi main jauh jauh.Kih kih kih.:P


Raya!


Ish.Ramai orang tanya raya pakai baju warna apa.Entah.Warna ketupat?Hahaha.Warna ketupat hijau.Eh hijau dah la.Mungkin lain kot.Biru?Dah!Err.Tak mau pink eh.Hahahahaha.Tak suka tak suka.


Err.Cadangan?Warna apa?;P Hitam ada.Coklat ada.Ceish.;p


Yeaaa.Sudah tamat pun.Cerita pelik pelik.Hehehe.Ada raya,tarawih,tag,err.Cerpen pun ada.Ngeh ngeh.:P Okey selamat membaca dan puasa,jangan ponteng!Salam daripada saya.

PS:Puasa puasa masih lagi ada tag ye?:P

27 ulasan:

nabilah berkata...

wah!
best sinopsis!
ngehee~

yea!
tag nabilah dibuat!

banyak cis!
cis is keju...wakakak!

baju kurung
erm...
wane putih
ceh!

:))

DJ Farahani berkata...

Nabilah.


Ceh mak cik nii.:PHaha.Sorry ye.

Hutang tag tuu.Haha.Malasnya nak buat!Cis cis.

Haha.Tergendala sekejap.:P
Warne putih?Kejap ya.Heehee.;p

Miss Alisa berkata...

Good Luck Farah ! Semoga cerpen Farah terpilih . :)

nabilah berkata...

wawawa

mak cik!
eh..dh ade anak ker blom

ceh!

DJ Farahani berkata...

Lisa


Terima kasih lisa!Heehee.Masih dalam perancangan lagi.Tak tau la best ke tidak.;)

DJ Farahani berkata...

Nabilah.


Ceh!
Loyar buruk!
;p

nabilah berkata...

hahaha

takkan baru sedar nab nih loyar burok!

:P:P

DJ Farahani berkata...

Nabilah


Haha
Kurang asam!

MeZ berkata...

Betul3
Banyak betul Cis...
Selamat MeZ tak suka sangat Kek Keju. ;p Coklat tetap pilihan hati. :D

Warna baju?!! Errr.... Warna putih susu(baju kurung) Kain dia warna coklat petak2.. Susah nak terang..

Kurang Asam tambah asam. :)

alia berkata...

wewew..best nya!:P

pndai dj buat!..

baju kurung wrna klabu..heheh
tka jewrrkk...

bnyk btul cis dj..ermm baik wat cis burger!!:P

........nab loyal buruk ker:P.......

DJ Farahani berkata...

MeZ.



Hahaha.Samalah!Farah pun suka coklat!Tapi Farah suka cheese.;p

Haha.Saje je cadangkan.;p Mane tau.Warna yang kamu semua pilih,boleh jadi tatapan semua.Hahaha!;p

Yaa.Kurang asam tambah asam ye!:P

DJ Farahani berkata...

Alia.



Wahwah.Terima kasih banyak banyak yaaa!Haha.;p


Yea.Cis cis.Lupakan cheese.Haha.:P

Yup yup!Nabilah loyar buruk!:P

nurul huda ibrahim berkata...

wah! kalau farah pakai baju apa-apa pun dah cantik! :)

MeZ berkata...

Hehehe.. Betul kata Huda. :D

DJ Farahani berkata...

Huda


Ces.Puji nampak.Huda pun ape kurangnye!

DJ Farahani berkata...

MeZ.


Haha!MeZ pun samee!

Anis Farzana berkata...

wah..mesti best cerpen farah tu.nak hantar dekat PTS One yek?

DJ Farahani berkata...

Anis.


Haah.:P Tapi untuk tahun depan la sebab tahun ni dah tamat tarikh dia.Hehe

MeZ berkata...

Weee.. Farah letak lagu Nyanyikan Lagumu - Maya Karin... Hehehe.. MeZ ingat Farah nak letak lagu Satu Malaysia - s. Nurhaliza nyanyi tu. :p

DJ Farahani berkata...

MeZ.


Haha.Eh bila dengar lagu Maya Karin dah suka tau.Haha


Err Datok Siti punya pun best.:D

MeZ berkata...

Hehehe..

Farah.. Macam Mana Farah buat kotak yang Farah tulis sinopsis tu & Macam mana Farah buat tulisan terbalik?
1 lagi. :D, Macam mana Farah buat tulisan berkelip-kelip?

DJ Farahani berkata...

MeZ.


Wah!Banyaknya tanya!;p
Ni url nak buat kotak tu yee.
http://www.w3schools.com/TAGS/tag_fieldset.asp

Kalau MeZ nak macam Farah,MEZ tekan Try it ke apa tah.Pastu MeZ edit sampai jadi apa yang MeZ nak.

Kedua,

Tulisan terbalik buat kat sini;

http://glitter-graphics.com

Dan terakhir,


PS:Terakhir Farah bagitau kat b log MeZ tau!

Okeh itu sahaja.:D

my name is syaima' berkata...

farah!

ape la..bukannye teruk sangat cerpen tu.oklah

La Dolce Abby berkata...

Haha,pndai fara bercerpen..nih mesty terpilih! Good Luck

DJ Farahani berkata...

Syaima'

Ape nehh.Haha
Bagi contoh jela.;p

DJ Farahani berkata...

Abby.


Terima kasih Abby!Sokonganmu amat dihargai :P

Farahani (: berkata...

Syaima'!

sye tau cerpen sye tak teruk.
huhu