Jumaat, 7 Ogos 2009

Tak Ada Kerja

Assalamualaikum,



Hai dan selamat malam.Apa khabar?Semoga semuanya sihatt sejahtera disamping keluarga yang tercinta.Hahaha.(Macam karangan surat tidak berformat je.:P)

Err.Seperti yang dikhabarkan,ada penyakit ganjil di seluruh dunia termasuk Malaysia.Eish.:( Cam tak caya je.Dah seribu lebih.Dan dah berbelas belas orang mati akibat penyakit Influenza A ni.;( Maknanya,kena pakai mask la.Lepas tu jerebu.Jerebu sederhana.Kalau lagi tebal Farah lagiiiiii kena pakai mask.Isk.


Cikgu pun dah terangkan dah macamana nak pakai mask,kena pakai mask bila kesekolah.Sentiasa jaga kebersihan diri.Sebab,cikgu pun dah tanya macamana rasa pesakit yang hidap Influenza A atau nama glamornya H1N1.Katanya dada macam hendak pecah!Demam panas yang teramat amat sangat.Ya Allah!

Melaka dah kena.Johor dah kena.Sarawak pun dah kena.Alamak.Banyak kes yang berlaku.Dulu selesema burung.Sekarang selesema khinzir pula.=.=" Ouhh.



Influenza A (H1N1) pun dah makin 'popular'.Farah memang semakin lama semakin takut bila dengar dah ramai orang meninggal.Farah berdoa semoga Farah,keluarga dan insan yang Farah sangat sangat sayangi sihat selalu.Tadi baru je Farah baca secara berjemaah doa mengelakkan H1N1.Alhamdulillah,di scola Farah tak ada yang kena lagi.:)


Oh ya!Sepatutnya tajuk fasal H1N1 tapi macam tidak jadi.Katanya mahu update esok tapi macam dah bersemangat nak update sekarang.Lagipun Farah nak kredit dekat seseorang.Fasal gadget yang baru Farah pakai ni.

Ohh.Lagu Patriotik?Farah tak berlatih lagi.Humm.Ada berapa hari lagi.Nasib baik rentaknya sudah tahu.Gayanya pula.Cikgu!Bila nak berlatih?


Kak Balqis,

Farah tau Kak Balqis mesti terkejut Farah guna widget sama macam Kak Balqis kan?:) Tapi,Farah takut Kak Balqis marah dan Farah nak kredit kan sepenuhnya pada akak sebab Farah dapat daripada akak.Kesal betul!:(

Okey,nak sambung cerita tak?Hum.Dah malam.Okey lah kawan kawan.Hari ni bagi Farah nak main internet sepuasnya dahulu.Esok baru berehatrehat.;D


Hmm,selamat malam dan assalamualaikum!

8 ulasan:

MeZ berkata...

Farah add widget HTML ke teks nak boh code tepi macam Balqis tu?

DJ Farahani berkata...

MeZ.


Haah.Tu jela yang boleh.:)

nurul hidayah roslan berkata...

Salam farah,

Farah nak tau tak ayah and mak kak dayah ramai gile pesakit ,datang dekat klinik. Satu hari 100 lebih untuk satu klinik. Fuh! harini mama kak dayah ambil cuti nak rehat .hehe =P

aLyaLya =] berkata...

Salam Farah!

Actually kan Farah, kita tak baik meneka-neka bila kiamat ni. Cuma yang penting, kita dah bersedia untuk tinggalkan dunia ini ataupun belum. Yang tu jee =D

P/s- Lama tak hantar komen. Hehehe ;p

DJ Farahani berkata...

Kak Dayahh =D.

Haah la kak.Cikgu pun dah cakap.Nak beratur lama gila.Pastu ambik nombor 400 lebih la.6 ratus la.humm.

DJ Farahani berkata...

Kak Alyaaaa =D,

Betul tu Kak Alya.Tapi,kenapa diorang takut sangat dengan tarikh tu ek?Farah pun pening pening nak layan.

Bila kita nak kiamat ni,Wallahualam.Allah sahaja yang tahu.:)

nurul huda ibrahim berkata...

huda ada tengok kat dscussion kakak huda kat friendster,ada orang cakap kiamat tu tahun 2066
hari jumaat

jangan marah tau!
cuma nak cakap
x yah nak trust2
:D

DJ Farahani berkata...

Hudaaaaaaa >_<,


Isk.Tak yah caya.Erk.Kalau tahun tu kan,Farah dah umur 67 dahh.DAH tua bangka!Hahaha.