Selasa, 15 Mac 2011

Lari Pecut !

Assalamualaikum w.b.t,

Hai, hello dan salam~

Wahh, lamanya aku tak update blog ni. Sampai kena private ni. Huhu. Sorry everyone :\

Hihi. Dah masuk bulan tiga lah. (: Pertengahan bulan tiga. Before that, on 13 March,

Happy belated birthday Farahani !

Awak sudah 12 tahun.

Hehe. Jom gossip. Eh, tak boleh gossip :p Tak apaa, aku ada cerita yang nak dikongsikan dengan pembacaa. (:


Merentas Desa

Yaaa, merentas desa :D Akhir bulan Januari kitaorang start merentas desa. Err hari Jumaat tak silap. First, kena berkumpul dekat tapak perhimpunan. Cikgu ada buat taklimat. Lepastu baru bergerak dekat padang.

Dekat padang, memang aku rasa, "Arghh cuak nya!" Padahal belum lagi lari hehe. Tak apa, buat senaman dulu dan warm up dengan rakan-rakan hoki. Tengok budak lelaki tahun 4 lari, memang berdebar lahh. Nervouss. Hahaha.

Habis bunyi hon tahun 6 bagi murid perempuan, aku lari pecut lah. Nak terjatuh ditolak. Bengang punya fasal aku lari terus depan diorang. Aku yang tadi dekat belakang kini di depann hehehe. :D

Time aku lari, aku ada jogging, lari pecut. Ahah. Pertengahan lari tu aku slow jog. Ambil udara :] Lepastu lari anak. Ada cikgu yang jaga point bagi semangat dekat aku dan yang lain. Hihi terima kasih cikgu :) Aku terus lari pecut.

Bila dah sampai bukit, aku mula slow. Tapi aku tak toleh belakang. Ada jugaa guru di situ bagi semangat. Aku pun lari pecut sampai ke garisan penamatt then ambil nombor.

Aku terkejut. Nombor 5? Alhamdulillah ^^. Usahaa =) Aku ambil air. Nak hilangkan dahaga. Habis minum air dan bergambar. Congrats to all my friends :)  Tahniah buat rumah hijau yang berjaya menjadi johan merentas desa SKJalan 3 :D

3 ulasan:

• Alya • berkata...

huaaa. dahsyat tu no 5 (: thniah2!

I.Hazwani berkata...

wah tahniah! kalau akak, nombor lima terakhir dahh kot ;P

Nur Farahani berkata...

Kak Alya,

Terima kasihh kak alya :D

Kak Wani,

Haha terima kasihh kak wanii :D