Isnin, 21 Disember 2009

Cerita Aku & Mereka Bahagian 1

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh! :)


Wau, tak update update blog ni. Haha. Bosan bosan betul blog ni -_- Hohohoh. Sebagai gantinya aku hadiah kan korang entri hari ni. Cepat baca! :P Hahaha.

Hari Jumaat adalah hari yg boleh dikatakan okey jugakk. :D Masa tu, secara dengan samanya Encik Hafiz Spupu aku daa dtg untuk berborak tenaga masa kini? Haha. Maksud aku berita laa. Hehe. :D

Selepas Encik Hafiz balik, aku ber-ym dengan ummi makcik ya :) Kebetulan beliau online. Klik nama dan setelah memberi salam apa semua, terjah mcam Melodi tu :P Haha. Diorang cakap, diorang akan datang malam ini juga. Tapi selepastelah ke rumah cik Fendy adik ibu ^^ Hehe. :D Aku layan laptop/pc sementara nak tunggu diorang last terlast aku zzzz.. Yelaa weh, tunggu diorang lama gila. Hukhuk. Sampai dalam pukul 1 macam tu.

Masa diorang dtg, diorang Ain, Nad & Nurul kejutkann aku. Eysh diorang ni. Aku nak zzzz pun kena kcau jugak kaa? Haha. Takpe la. Lagipun bibik aku yg panggil. :) Dia kata geng aku dah sampai. Patut la aku senyum melarat setelah aku berchat-chot ngan ummi tadi. Geng dtg rupanya..

Tapi, aku tidakmenahu pulak Nad nak dtg. Nmun, aku biarkan je perasaan aku. Mungkin mak dia bagi agaknya. :D Dan aku, Ain, Nad, nurul terus terkedek kedek naik atas. Its sleep time! Walaupun begitu, aku ngn diorang tak tidoo *_* Tido dlam pukul 1, 2 pagi cam tu la. Sebab aku dengan geng aku ni tido suda biasa tido lambat. :D Kitorang berbincang la fasal sesuatu. Berborak sakann sebab dah lama tak dtg. Hehek. Lagipun aku takesah langsung. Hehe. Dekat rumah Nurul/Ain pun aku tido lewat sebab tengok cerita hantu. Hohoh.

Esok pagi bangun, solat Subuh ya tuanpuan :) Mandi lambat lagi. Ade yg bukak komputer laaa game laaa. Nad layan game, aku layan komputer n game. Nurul layan komputer, Ain layan komputer. Yg aku geramnyaaa aku sentiasa takdapat main komputer sebab Habbo.

Geng di Jinjang,


Aku dah agak benda alah tu mesti dpat daripada Muhammad Arief yg kononnya arif dalam Habbo. Cesh. -.- Sengal betul budak tu. Haha.

Lepas tu, aku ajak la diorang mandi. Semua dah mandi, smbung balik ;p Orang bawah jeritt, makan. Tpi kitorang takmau. Lepas tu mak aku beritau camni " Nak pegi Taman Wetland takk?! Naik basikal? " Semuanya teriakk dow. NAK NAK NAK! Yg Ain tu NAK tapi dia tanya, " Weh, nak ape wehh?" Haha.

Bawak la makanan sbab kitorang kan, kanak kanak sja :D takmakan lagii? Hoho. Nasi lemak adaa, bihun adaa, tpi air asam. Sedap la wa cakap. ^^ Air sejuk sejuk pulak tu. Hihi.

Setelah kitorang kekenyangan, mak aku suh la aku jalan jalan pegi bangunan yg boleh tengok sekeliling taman tuu. Tpi terlupa la nama bangunan tu. Isk isk Haha.

Bila dh smpai, serius gayat weh. Nad n Nurul dengan beraninya naik atas. Nurul setengah jalann je. Tpi Nad tu berani mati x__x Haha :P Aku pulak sampai tingkat 2 taksilap. Sme la ngan Ain n Arief. Tpi budak kecik Faris okeyy je. Berani gila budak ni. Haha. Siap kejutkan orang nak naik lagi. -.-' Hehs.

Dan, aku memberanikan diri untuk menjejakkan kaki ke bangunan atas. Nad kta sejuk! Mmg sejuk bhaii! :D Best betul dok atas tu. Lepas tu aku ckap la, " Eh, napa takbuat makan2 kat sini?" Hekkau Farah! Bangunan tu takboleh lebih dari 20 la. Haha :p

Sambil2 tu, kitorang dengar la lagu smbil amik gmbar. :) Tpi semua gmbar kt HP Nurul. Smpaii la kitorang turun. Ain baru separuh jlan nak ke tingkat atas dahh kena pusing balik. Dah terlambat dahh. kejam betul aku haha

Dah smpai ke tempat yg dituju iaitu pondok di tasik bangau erkk aku ckap la mak aku, bila basikal nak smpai? Sebab, pukul 12:00, 1:00 petang dah ada basikalnya. Then, mak aku suh la packing semua, lepas tu naik keta. Tengok tengok ada 2 buah basikal dua seat, 2 buah basikal 1 seat.

Aku & Nurul: 2 seat
Nad & Ain : 2 seat
Arief keju : 1 seat
Faris berani : 1 seat

Pada mulanya, nak dijadikan cerita, aku dengan Ain. Tpi abah siapaa kenal ekk? :D Cba pegi post raya ;) suh senior satu junior satu. Yeahuu best bhaii. Haha. Tpi naik la sape2 pun. Semuanya best!

Aku ngan geng aku termasuk budak berani ngan budak keju tu :P buat demo. Antara boleh atau tidak. Ain & Nad mmg takboleh handle. Haha. Sebenarnya aku kesian tpi apakan daya. Cis ayat terlebih tuu :p Hohoo.

Masa dlm perjalanan, nak pgi pondok tu balik, ada bukit. Jadi aku & Nurul dengan best gila melepas kan kaki daripada mengayuh. Hehee. Berangin. Dengan automatik aku memotong Arief keju n Faris berani dan diorang bising la kat belakang. Brek guna kaki. Sngat tak ptt. Haha. Berbulu kasut tu.

Kitorang brekk dekat perhentian bas. Tunggu Nad & Ain & pengawal kitorang. ^^ Hehe. Tiba2 secara terjadi basikal Arief tertanggal rantai basikal. Abah dengan segera tlg membaiki dan kmi terus melancong smpai ke hujung taman. :D

Msa nak balik, dkat pndok tu lgi kitorang kena turun bukit lagii! Masa nk turun tu, untuk mengelakkan kebosanan yg melampau, aku menyanyi la. Lagu Manisnya Senyumanmu. Salah lirik lantakk. Haha. :P Tiba2, si Nurul ni pulak mcam terlanggar sesuatu, tengah syok2 aku nyanyi tetiba kaki aku terkena kayuhan tu. Adoii laaa. Sakit. Lpas tu aku mrah skit2. Ishh. Tpi takpe la. Aku still okey. :D

Muncul pulakk Ain & Nad! Woit. Melebihi! Ciss. Hehe. Msa tu pulak hujan rintik2. Deng! Arief n budak berani ada kat blakang. Kali ni, rantai basikal budak Faris tu pulak yg tercabut. Apalagi, aku pusing. Kitorang dah la sedang haus air mineral. Aku suh pusing2 minum air. Kot kot ade ke air mineral. Tpi hampa hatiku, takde. Tkpe, minum jee! Dua gelas singgit :P

Balikk balikk. Tu la teriakan aku yea :D Haha. Sengal betul aku ni ;p Pulangkanlah basikal itu dan menuju ke destinasi seterusnya, iaitu rumah Encik Junaidi a.k.a Cik Mamat :D

Agaknya post ni nak buat smbungan tak? :D Tunggu sambungan seterusnya ya! (:
Maaf segala kata2 yg menyinggung perasaan :)

-SALAM!-

2 ulasan:

nurulbalqis berkata...

Bestnyaa pegi Wetland ramai ramai :D
Teringinn tapi tade masa.. Hik3..
Btw, akak belum pernah cuba lagi basikal 2 seat ;)

Farahani (: berkata...

Kak Balqis (:

takrmai pun kakbalqis =)
abang belah mak dengan anak adik ibu je pegi ^^
klau kakbalqis ada masa,
boleh kakbalqis ajak 1 family pegi taman Wetland tu ^^
nanti boleh naik basikal 2 seat. ;D