Jumaat, 25 Disember 2009

Previous Semalam ! =)

Assalamualaikum w.b.t,

Ehem ehem, kali ini kita berjumpa lagi dalam cerita baru. Yey cerita baru. Haha. Padahal idea tak muncul muncul langsung! Adoilahh. T_T

Aku nak cerita fsl semalam. Okey ke tidak okey ke tidak? Puf! Jom start sekarang jugak.

Semalam punya story.

Ayah aku ajak aku pergi beli buku sekolah. Mak aku kerja. Tanpa melengahkan masa lagi, aku off komputer and then bersiap-siap nak pergi bekfest. Lepas bekfest baru la kitorang pergi sekolah.

Sebenarnya, selain membeli buku sekolah, aku dengan adik aku berdebarr nak tengok masuk kelas apa. Aku lah yg paling ekstrem. Haha. Sambil ayah sedang membayar buku sekolah, kami terus memusing-musing satu sekolah. Serius rindu! :')

Sampailah blok E. Blok baru untuk pengetahuan korang. :D Kat situ, ade la pameran baju uniform. Aku tanye la adik aku, dia nak masuk persatuan ape. Dia ckp dia nk masuk Pengakap. Esh biar betul budak ni. Haha

Lepas pusing satu sekolah yg dicintai, aku dtg balik ke kedai buku. Ehh? Satu perubahan berlaku. Mana ayah aku? Ohh tidak. Kereta ada. Aku dengan adik nakal aku terus lari dekat papan tanda yg penuh dengan kertas kertas. Act, tu kertas kelas 2010. :D

Bila aku nak dekat, ayah aku cakap, aku masuk kelas 5 Ixora. Series? Aku takpuas hati check balik. ALHAMDULILLAH. Haha. Syukur! Yg aku ingat, kelas 4 Ixora yg masuk 5 Ixora ialahh jengjengjengsangat :p "Wan, Irfan Khairil Anuar, Muhammad, Norain, Putri Alya Zubaidah, Syarah, Naim." Tu jea yg aku ingat. Yg lain2 semua yg daripada kelas lain.

aww Norain, Cikgu Maryanti dan Fezal.



Adik aku dpt masuk kelas 4 Orkid. :) Wow kelas baru! :D

Dah tengok jadual semua, aku terus ke Kajang nak beli barang. Aku dah beli peralatan sekolah, kasut dan beg. Tapi uniform sekolah belumm lagi. ;D Beli dengan mak aku nanti. Adik aku takdpat beg sebab dia dah ada beg baru. Faham tak? Hehe. Dia dah bertukar ganti tahun ni.

Skang ni, tema warna beg aku putih pulak. Ye lah, tahun ni dah biru. :D Tahun 2011 nak beg warna ape ek? :P

Dah cari peralatan sekolah, balik. Aku pun dah penat ni. Hehe. Eyp! Sebelum tu, kitorang singgah makan. Aku makan laksa je. :D Cendol + Laksa. Ayah aku, Rojak + Cendol. Adik aku, Cendol sahaja. Haha. Dia dah kureng makan dah skang. ;)

Menuju ke destinasi yg seterusnya iaitu rumah! Hahaa. :D Oklah pembaca sekalian. Skang dah pukul 11:05 malam ni. ^^ Perut pulak berbunyi. Hehee. Hope you enjoy reading this entry. :) Bye! 20090623d03

14 ulasan:

MeZ berkata...

putih... macam awan.. haha..
happy la dia dapat sekelas dengan kawan lama.
good luck ye nexy year..

101096 berkata...

Eheeeee, besnya scola rendah :D

btw, update* :P

Farahani (: berkata...

MeZ,


yey mez =P
mmg gila happy haha
tenks mez!
mez jugak.
^^

Farahani (: berkata...

KakAin,


hahaa tunggu sekolah menengah nanti ;P

Okey tungguu!

Miss Alisa berkata...

Hehe congratss ;)
Huhuhuhu ,

Farahani (: berkata...

Alisa,


Thankss ;)
Lisa msuk klas apew?

Amira Syabihah ® berkata...

Good Luck yap Fara!

Farahani (: berkata...

Abby,


Terimakasih aaaa xD

cik EPAL berkata...

perut sudah berbunyi lagu apa tu?? hehe :)

Hidayah berkata...

Kelas Ixora tu kelas pertama ek ?
Emm , tahun 2011 apa kata cuba
pink pulak nak ?
Ngehngeh =P
Akk tak beli apa-apa brg sekolah lagi pun .. =.=

• Alya • berkata...

wahh puas baca entri ni :P btw, nak tgk gambarrrrrrrrrrr :)

Farahani (: berkata...

Cik epal,

Lagu rock kapak :p

Farahani (: berkata...

Kak Hidayah,


Tak tak,
Kelassss
kelima :D

Haha warna pink?
Akan diusahakan
-.- ergh :P

Farahani (: berkata...

Kak Alya,


Cewahhhh puas =P takde gamba la pulak -,-