Ahad, 17 Januari 2010

Merentas Desa ? Lari !

Assalamualaikum w.b.t,



Fewit. Tak berupdate-update blog budak ni. Hahaha. Cesss.


Aku tahu. Blog aku dah berhabuk ditinggalkan. Hahh? Ditinggalkan? Aku nak edit lah apa yg tak diedit dan aku nak update entri aku nieeyy. :) Ini hadiah entri terbaru aku untuk korang. Yang ikhlas. Haha.

Yeahh, kalau dah sekolah,mesti ada merentas desa, bukann?

<-->

Tahun lepas, merentas desa aku, dapat nombor 11 . Cis. Anis Farhanah yg dapat nombor 1. Aku masih simpan pingat dari dulu sampai sekarang. Tak pernah terusik. CEHHHH. [Banyak la. -,-]

Dulu aku merentas desa, rasa terujaa sangat, sebab masa tahap 1, mana ada merentas desa kan? So, bila dah cikgu cakap, aku terus bersiap-sedia. Jogging, lari setempat. Bila dah sampai masanya, jangan cakaplah. Berdebar, bergetar jiwa, dan macam-macam. Berpeluh-peluh. Haha xD

Nak start lari, fuhhh. Mahunya terjatuh aku daripada ramai-ramai orang tu. T_T Nasib baik takterjatuh, dan aku terus lari pecut. Mulanya lari, mmg terawal macam nombor 2, 3. Nombor 1 takpernah sebab Anis Farhanah yg dah pecut dulu. Jadi, itulah sebabnya kenapa dan mengapa rumah biru teratas bila Hari Sukan.

Bila dalam perjalanan, dah mula semput semput. Penat! Aku pun jalan laa. Jalan jalan jadinya jogging. Bila tenaga dah ada balik, larii~ Walao sungguh.

Dalam lari-lari tu, terserempak pulak dengan kakak-kakak abang-abang sekolah menengah. Kebetulan, tu adalah pelajar SMK Jalan 3. Sebelah sekolah kitorang je. :)




Larian diteruskan lagi ya para pembaca ~

Dah nak sampai, kena lari atas bukitttt! Ya Allah, penatt. T_T Last-last aku dapat lah nombor 11. Syukurr. Dalam penat tu. Haha.

<-->

Tahun ni, aku taktahulah macam mana. Start merentas desa tu hari Jumaat, 22 Januari (Lepas 22 Januari tu birthday kawan aku! :P) Ada masa lagi nak berjogging jogging lari setempat. Hehe.

Ni entri masa tahun lepass punya merentas desa. Tahun ni? Tunggu okey! Tungguuu~

5 ulasan:

fatihahORY ;) berkata...

akak tak sukee lari
haha, paling tak sukee !
merentas desa sllu dapat nombor 50-60. paling hebat 43 kot . tu pun time dajah 4. then darjah 5 dan 6 semakin gemok (malas) so lari jea santai . bhahaha , tak minat lari.

siyes !

MeZ berkata...

akak merentas desa memang sure TAK pernah menag. Hahaha. ;p

MeZ berkata...

lupa nak bagitau. UPDATE. =D

Farahani (: berkata...

Kak Fatihah,

Kak Tihahh =] Lari baik untuk kesihatan xp

Farahani (: berkata...

MeZ,

InsyAllah kalau MeZ cuba, mesti boleh!