Jumaat, 8 Januari 2010

Tahu Tak ?

Assalamualaikum w.b.t,


Suda 5 hari kita menjejakkan kaki ke sekolah. Benar bukan? :) First persekolahan tepat-tepat suda ada azam! :D Aku tak percaya dah masuk tahun lima! Duh! Haha tahun depan nak UPSR wok -_-





apedaa :P

Sebenarnyaa, masatu lagi aku nak update fasal 5 hari persekolahan aku ni. Cuma, aku ni busy gilaa dengan homework. [CEH!]

Okey, nak start dah ni........

Hari Pertama Sekolah Farahani

Masa tu, aku sedang memakai tudung sekolah. Sekolah mula pukul 7:30 pg. Maknanya pukul 7:00 aku dah start pergi. Mungkin 7:10 mcmtu. :) Rasa tak sabar membuak-buak. Kelas baru, cikgu baru, kawan baru dan azam baru! Bila nak naik bukit terjumpa pulak Sakinah. Dia pun kelas aku tau. ;D Jadi, kitorang pegi laa sama sama. Lepas bersalaman dengan ayah dan ibu aku, terus masuk kelas. Hwoi. Bangunan baru tingkat 4! Isk. Nasib baik kelas hujung sekali. Kalau tak, alamatnya mmg lenguh kaki.

Bila sampai, kerusi takdee....! Nmpaknya kena cari ke kelas demi kelas. Semua kelas takde kerusi lebih... Dan juga kena turun tingkat bawah bagi mengambil kerusi. Dekat sebelah dewan terdpt banyak kerusi. Aku dengan Sakinah keluh lega dan taktau satu lagi. Nasib baik ringan. (Err, yakah?) Haha

Guru klas kitorang guru lelaki, dan, tahun 3 yg lalu, guru aku pun lelaki dehh! :P Heheh. Cikgu tu cikgu baru ya :D Namanya cikgu Hatme. HEHEH

Selepas berpenat, aku pun terus masuk kelas dengan Sakinah. Kitorang dpt tempat depan. Asalnya aku nak tempat belakang (Betul tak tipu!) Lepas cikgu memperkenalkan diri, tak silap aku, semua murid pulak memperkenalkan diri. :)

Msa rehat, aku, Athifah, Ain dan Wan terus ke kantin. Makan time ! Mhahaha :P Okey! Kantin suda banyakk berubah. Pengurus kantin ( ek?) lain, mak cik kantin lain. Tiba-tiba rindu pakcik kantin yg dulu. T_T Terlupa yg Athifah ada ckp, pakcik kantin dah berubah tahun 2010. Dinding kantin pun tak kaler kaler dah.

Lepas rehat, beratur. TINGKAT 4! Athifah dengan aku bayangkan, alangkahnya best bila ada ekskalator (Fuhh! Betul tak?). Lepas tu baru kitorang gelak terkekek kekek. HUH? Kurang?

Taksilap aku, lepas rehat mungkin belajar. Err, taktau lah. Hari Selasa ke hari apa yg start belajar. Guru lain yg pertama ajar aku cikgu Siti Rahmah. Beliau ajar aku Bahasa Melayu. :) Dan diikuti jadual lain lain. Ada Bahasa Inggeris, Sains, Matematik. Cuma Matematik yg belajar baru semalam. Heheh.


KRINGG!! Loceng berbunyi. Balik timee!

Latar belakang,

First day, mmg rsa cam kekok skit. Tak bnyak ckp ngan org sekeliling. -_- Tpi yg org sekeliling yg boleh ditegur dahulu ialah Syarah Balqis. Kalau dah empat, lima hari sekolah, bising doee! Haha! Jerit sana jerit sini. Rasa mcm perangai dulu dtg balik. Tak berubah ubahh. Penat cikgu melayan kerenah kitorang. Hahaha.


P/S: Berubah lagi! Lagi! Entri kali ni agak mungkin pelik dan peninggg. Sila fahami konsepnya dahulu. Cewahhh. Hahaha.

4 ulasan:

MeZ berkata...

ngah ngah....
best la tu minggu pertama sekolah ni...

• Alya • berkata...

cikgu laki bestt :) boleh cuci2 mata smbil blajar. haha ye la tu :P

Farahani (: berkata...

MeZ,


Nak ckpkan best, boleh laa. :P
Boring skit. Huhu

Farahani (: berkata...

Kak Alya,


Haww :P Haha cecehh. Cuci mata xP