Isnin, 7 September 2009

Al-Kisah Segeng Ini




Assalamualaikum w.b.t,



Mula dengan entri baruuu.Ni adalah request seorang cik neh.Haha suruh saye buat post baru.Tapi ideanya entah melayang ke hulu.Haha.Macam pantun pulakk mak cik neh.:P


Hari ni bengang gile lah .Internet lembab!Lepas ni,teruss daa dah takde internet.Hapa bengang.Cesss Tak kan nak restart balik?Hadoii!Penatnyee nak tunggu lama.Penin kepala tak payah cakaplah.Tadi tunggu blog Kak Balqis lambat.Punyelah geram sampai meronta-ronta sampai laptop ni pun diketuknya.Kesiann.:P Bukan salah laptopkan?:P


Yeahh.Kad raya ada beberapa orang yang dah request!Walaupun sikit,tapi suke lah jugak.Terima kasih buat teman seperjuangan!:D Di kemudian hari,saya akan poskan kad raya itu yee.Maafkan saye sebab takde spesel sangat.Huuu jimat.:P Haha.


Adoi kelakarnya semalam.Kitorang layan gelak.Haha!Aku ngan Ain da overdos(Err.Betulkah?).
Layan memang betul betul layan cerita Nad.Woakaka.Memang kelakarr.Tak caye,tanya die apa yang kelakar?Betull takk?HAHA!

Kalau nak tau,sila add Nad dan tanya sendiri.Hahaha.


Errkk.



Aku memang tak suka mercun.Tapi yang peliknya,kenapa aku layan?Err.Tapi benda tersebut bukan mercun kann?

Haha jawapannya Pop2


Walapun agak nampak macam leceh je,tapi bunyi nya agak keterlaluan kan?
Poppop pop.Berbunyikk jugakk.Haha.

Aku memang fobia + takut kalau orang main mercun dekat dekat dengan kereta.Gilakah?Aku suruh sepupu2 aku tu main jarak daripada kereta diorang tak mo termasuk adik saye Bengongg.YANG tersangat aku marah bila sepupu aku yang tertua(lelaki)suruh diorang main dekat dengan kereta.Maka memaki hamunlah aku.Haha ayat kuang haja betuii


Itu sahaje?Tak ade benda lain?

Adeee :D Masih ada.



Al-Kisah lagii Segeng Budak Lapok:P



Kami sudah biasa tidur lewat lewatan sebab layan webcam.Bukan webcam dengan orang lain.Webcam ambil gambar sendiri.Haha.Layan pun layanlah.

Diorang tengok tv.Masa tu Nurul yang bukak Pc.Saye dan Ain layan air milo.Eh.Ain layan roti milo.Saye layan air milo panas dengan roti.


Ain takde keje terus letak milo dan letak air sedikit.Buat yang macam pasta choki choki.Lepas tu ambil air terus nyamm.Kitorang ambil milo tu terus paste kan dekat roti.Tak mau tinggal kosong!yang dalam sahaja dan diluar roti kami membuat muka smiley.Agak buruk muke smiley kitorang.


Aku jadi juri.


Sedap tak?Sedap tu memang tapi gile manis.Haha.Cicah dengan air milo.


Kitorang layanlah roti tu sampai habes.Haha.Kesiann Ain sebab die rase manis betul betul manis.Haha.


Lepas tu,bangun sahur lambat.Hohoho.Salahkan telefon yang berbunyi.:P

Ain,Nurul dan aku layan air suam dengan roti.Aku ambil kurma sebiji.Nad tak sebab die cuti.Harapnya kaum perempuan faham faham lah yee.:P

Hoh!Nasib baik kitorang makan roti semalam.Lepas beli milo yang kehabisan stok.Haha.




Yaahh.Yang lain stories kitorang terpaksa tak taip di sini.:D Biarlah menjadi kenangan yang best gile.Haha.


P/s:Masa berbuka,Nad sempat tangkap gambar Nurul masa tengah makan.Dia kata,kalau ambil gambar Nurul , mesti die tengah ternganga.Haha ciss.

Enjoy kah baca post ini?Jawab soalan saya.:D

8 ulasan:

♥ayudeadwish♥ berkata...

nga~~ cam perli aku je.. wat la mne yg patut~~ hehe~~ lapo lak perut aku tgk edisi suap2 tu..

DJ Farahani berkata...

Kak AyuDeadWish.



Hahaha :P
Mane de Kak Ayu.Tak perli punn.haha
:DDD

nurul huda ibrahim berkata...

x suka main mercun?
huh...huda pun sama
ada huda dengar berita ada orang budak kecik lagi putus 3 jari kanan

haish!!
umur dia kira2 5-6 tahun
aduh!!
kecil lagi tu

DJ Farahani berkata...

Huda.


Tu lahh.
Tapi layan pun layan.Ala main poppop je.:P


Adeshh.kes berat!

Aida Nursheila berkata...

mercun POPPOP .
bestlahh :D

DJ Farahani berkata...

Kak Aida !

Haha memang best.;P tapi kalau yang mercun tak best la :P

MeZ berkata...

MeZ suka main mercun tapi tak ada mercun untuk dimain. Hihi..

p/s: mercun bola tak suka..

DJ Farahani berkata...

MeZ.


Haha suka tu pun suka.Tapi main kena hati hati.:P

Samelah!Pernah sepupu FARAH cuba,die letak kelapa dekat atas,bila bom,dah terpelanting.

Bahaya!:P