Jumaat, 2 Oktober 2009

Berlakon Lagi ? (BHG 2)

Assalamualaikum w.b.t,


Bersambung balik.Rasa tangan macam malas je nak update tapi apakan daya.Perasaan aku ni rasa sakitt.Hati aku rasa sakit.Aku tak tau nak buat macamana.Dari hari Isnin mulalah adegan tak nak tegur menegur.Padahal dia yang tak tegur aku.AKU rasa terkilan gile.Wehh sekarang aku takde kawan.:(( Sapelah aku nak jadi kawan diee..

Ting tong!


Kepala aku dah melayang ke mana?Kata dah macam 'janji' nak buat entri sambungan.Haihh aku rasa entri yang BHG 1 tu macam tak best gilelah.Hoho kali ni tak tau la pulak.:D Rasa cam enjoy je kat situ.Sebenarnya banyak masalah yang melanda aku sekarang ni.Aku tertekann.TERTEKAN.Bila aku ingat balik,semuanya yang ada kat situ membuatkan aku rasa tenang.

Mula?Tak tau nak start bahagian mana.Huhu fasal mood sedih gile.Fikirkan esok nak balik dengan siapa?Tak ada kawan aku nak balik ngan aku dahh.=.= Aku rasa macam tak sesuai je aku kawan ngan dia.Hesh lebih lebih la pulak =.="


Bermulanya dengan sepatah kata daripada ustaz dan ustazah.
Ustaz akan mengumumkan bahawa selepas kata kata beliau dan ustazah yang lain,akan diadakan persembahan.Huh?Kitorang rasa cam bengangg haha tapi apakan daya?

Masing masing tak mahu mengalah.Semuanya mahu tahun 4 yang memulakan dahulu.Tahun 4 mahu tahun 6 yang memulakan dahulu.Tahun 5?Biasalah!Ditengah!:] 

Ustaz mahu buat undian.Alamak!Pucatlesibadan.Macamana kalau tahun 4 yang mulakan dahulu?
Keputusan sudah dibuat.Siapa yang terpanjang dia akan memulakan dahulu.

First, T.6
Kedua,T.5
Ketiga,T.4 :P

Eceh rasa macam persembahan kitorang ni special lah sangatt.HA HA.Padahal,semuanya biasa jee.;) Macam dulu jugak.

Tahun 6 buat persembahan nyanyian Suara Hati.Haha mereka menyanyikan lagu yang bertajuk Give Thanks To Allah.Wahh sangatlah best.:D Tenang betul suara diorang.Tenang jugakk hati aku.Haha

Tahun 5?Nyanyian macam tahun 6 jugak.Tapi mereka nyanyi lagu raya.Alahh alahh Suasana Hari Raya uhh.:]

Dan bermulalah giliran tahun 4.Alamakkk!Berdebar deyy.Takut takut
Ustaz suruh kami semua keluar.
Uwais berbicara eces  


"Babak pertama.Mak bergaduh dengan Mat Rempit."


Jejeng keluarkan mak dengan Mat Rempit.Haha bukan Mat Romeo yee xP  


Mat Rempit : Mak nak duit mak.
Mak : Mak takdeee.
Mat Rempit : Nak seringgit mak.
Mak : Mak takdee.
Mat Rempit : Hampeh punya mak.

Duk!Mak terjatuh.Abang balik.

Abang sulung : Mak kenapa ni?
Mak : Kena tolak dengan adik kau tulah!
Abang sulung : Kurang ajar punya adik ! dush menampar Ariff
Mat Rempit : menangis


"Babak kedua.Adik hendak bermain mercun."

Abang sulung : Mak bangun mak.
Mak : mengangguk.

Tiba-tiba,muncullah dua orang adik kembar.Mereka meminta duit kepada abang mereka.

Mak : Eh,nak pergi mana ni?
Irfan : Pegi beli air kotakk!
Afiq & Irfan : Abang nak duit
Abang sulung : Buat hape?
Afiq : Beli air kotak ahh

Alahh bagi duit tipu tipu je.Hahahaha

"Babak ketiga.Mat rempit"


Haha.Yang ni paling ahh gila kelakar :p Kitorang kena merempit.Ustaz kata ambik penyapu gantikan motor.Apakahhh?Hahaha.

Broooomm broommm brooom.
Dah tibalah masanya Hazim mengangkat Ariff.
Dan Adam pun melanggar Hazim dan Ariff.
Dush! Semuanya jatuh.
Neeennooooo ! neeeenoooo ! Kitorang membuat bunyik ambulans xD


"Babak keempat.Adik bermain mercun."

Babak ni,kitorang guna mercun pop pop je.Berani bawak mercun bola ngun mercun telur?Haa bakar bakar.HAHA



Irfan : Weh.Aku bakar mercun ni.
Afiq : Haa bakar bakar.
Irfan : Membaling mercun tersebut.
Afiq : Eh tak meletup pun.
Irfan : Haah la.
Afiq : ko tengok la.
Irfan : Ko la.
Afiq : Ko la.
Irfan : Ok ok.Kalau ada benda terjadi kat aku kau yang bertanggunggjawab.

Dannn mercun pop pop  itu dipicit oleh Irfan.Dannnnn pop!
Arghhh!Aduhhhhhh!

Afiq : Weh,kau ok ke tak neh?

Afiq membawa Irfan balik ke rumah.

Mak : Ya Allah ! Anak aku! Kejap , mak ambikkan air.
Bush bush.Haha air tipu je.

"Babak Kelima.Seluruh isi keluarga bermaaf-maafan.Tiba-tiba,dikejutkan dengan seorang gadis yang dirindui tak balik bertahun tahun.=.="


Farah : Mak,saya mintak maaf segala kelentong saya selama ni.Dan jugak perbuatan saya selama ni.
Abang sulung : Ayah,saya nak mintak maaf segala kesalahan saya selama ni.
Mak : Baiklah.Mak maafkan.Nah duit raya.Simpan tau.
Ayah :Yee ayah maafkan.

Diikuti dengan adik beradik yang lain.
Dan bermulalah adegan peluk memeluk.Hahaha!xP

Semuanya duduk menghadap makanan.Makan ni real real tau!Duit raya pun guna sampul jek.Haha :p

Makan makan makan , tiba-tiba,

Knok knok knok !

Hidayah : Assalamualaikum !
Kitorang : W'salam
Farah : 1, 2 , 3 !

Kitorang dengan muka terkejutnya memandang Hidayah.Serius ! Cuba bayangkan muka kitorang tengah terkejut.Haha xP Kelakar!kelakar!

Sepatutnya,aku,Hidayah,mak dan Syahmina kena menangis .Tapi tak menjadi sebab hari ni ehem ehemmm..Faham faham jelah !


Moralnya : Pengajaran yang dapat kawan2 belajar daripada cerita ini ialah ;

1.Janganlah kita bermain mercun.
2.Janganlah kita merempit.
3.Dan juga,janganlah MENDERHAKA.

Akhir sekali,semuanya kena menyanyi.Lagu Hai Selamat Hari Raya uhhh =] Haha.Mula-mla aku yang nyanyi,lepas tu I'ezzah,and the terakhir rangkap, semua orang!Ulangan chorus,semua orang!Menjerit jerit ouh.Haha

Ikut perancangan ;


Lepas persembahan,terus pertandingan tiup belon.Diikuti dengan 'music chair' dan juga rebut gula gula.:D
Rebut gula-gula aku dapat 2 bijik je.Kesian gile kan?Haha tak patut lah diorang.Dah la aku tak suka berebut.Nak kena hentam ngan kakak kakak tahun 5 dan 6.Hesh tak patut =.=

Dann menikmati makanan :D Hidayah bawak kek hari ni.:P Birthday die semalam.Takde present!Sori gila sebab takde bajet alasan!


Dan,mulalah penyampaian hadiah kepada pemenang pemenang tiup belon dan music chair.Alahh simple simple gitu! :p

Dari situlah keceriaan aku bermula.Tapi esok?Monyok balik.Hadouhhh.:( Nabilah! Perasaan sedih saya belum pulih lagi la.

Terima kasihh korang!Gempak dan sporting ahh korang termasuk Ustaz,Ustazah! :) Thanks gila ahh!

P/s: Gambar gambar candid dan video dekat Handycam Hidayah.Adoiihh :p
P/s/s:Selamat malam! :D

12 ulasan:

nurul huda ibrahim berkata...

hahaha.
kekadang ada jugak lawak dlm citer nie..:))

Geng Gempak Girang! berkata...

Huda.



Haha
Kalau Huda nak tau
Dulu punya lagi lawak xD hahaha!

Annur berkata...

Farah, =) Bestnya berlakon!farah gementar + gugup tak?

DJ Farahani berkata...

Kak Annur.


Haha best best
Tak gelabah sangat :D
Ok je cool Hahaha

nabilah berkata...

woitY!!
best nye budak tu berlakon!
leh ngalahkan pelakon profesional ni..
hahaha..;D

DJ Farahani berkata...

Nabilah



Hahaha
Nak cuba?
Mari mari
Kita buat teater.
Nabilah berlakon jadik mak
Farah jadik kakak


HAHAHAHAA =))

• Alya • berkata...

dah baca dah baca dah baca !

btw, lawa layout baru :D

DJ Farahani berkata...

Kak Alya.


Haha samalah kita dah baca
Hahaha ayat punya la sengal ;p

Thanks Thanks Thanks ! :p

nurul hidayah roslan berkata...

Salam farah=)

Huhuu...akhirnyeeee dayah dapat jugak update post baru dekat blog dayah..hehe

Dayah dulu un slalu berlakon dekat tahfiz..em..kalau tak dulu penah berlakon pasal yang macam ade satu iklan ni. Iklan yang "burung ape>3"
farah mesti tahu kan?
huhu best gileeee=D

wasalam,
~dayah~

DJ Farahani berkata...

Kak Dayahh,


Haa ni sorang neh.Haha Geng Pelakon!Haha

Kak Dayah berlakon jadik ape?:p

nurul hidayah roslan berkata...

Kak dayah jadik anak kepade....tak ingtlah

DJ Farahani berkata...

Kak Dayah,


Haha :p Lupakann.
Eh kak Dayah tak sekolah ke?