Sabtu, 17 Oktober 2009

Tutorial Line Double

Assalamualaikum w.b.t,



Heehee selamat malam semua! ;) Amboii bersantai.;p Hahaha


Okey, hari ni entri kita tutorial ye kakak kakak abang abang ;p . Haha kurangasam sungguhh aq neh !

Mari kita mulakan ! :D
Sebelum tuh, aku nak kreditkan kepada Kak Alya Rohaizan ( Merapu(dash)Ing(dot)bs(dot)com )
Actually, aku dapat kod ni daripada beliau ( Kak Alya )ketika beliau sedang menjawab soalan Cik Nur Alisa Firdaus. Jadi mana boleh ambik tanpa kreditkan seseorangkan?Itu dah dinamakan copy!Tak tau copy tu ape?Haa sila rujuk kamus ye :D

Mula2,kita hendaklah pergi ke Dashboard,Layout dan tekan Edit HTML.

Cari   /*header dan letakkan kod dibawah keatasnya :)


u {

text-decoration:underline; border-bottom: 2px double #000000;}


Dan anda boleh menukarkan kod yang #kosongkosongkossongkosongkosongkosong tu menjadi kod warna yang anda suka.Cubalah search colour code. Kalau berlaku apa apa tanya ya ! :)


Sampai disitu sahaja entri tutorial kita kali inii!Simple je kan?:D
Okey nak sambung baca blog mereka.Babai :)
Kod & Pengetahuan ; Kak Alya Rohaizan 

20 ulasan:

Miss Alisa berkata...

Wahaha .
Kesian betul sape yg tak tau maksud copy kan ?
Kene tengok kamus pulak dahh . :P

DJ Farahani berkata...

Lisa,



Woahh kamoo sangat jahat dey :PP
Haha
Gurau2 jek mane ade perkataan copy dalam kamuskan?Semua orangtau copy tu ape! :D

nabilah berkata...

hyee! rajinnye farah ni!;P

• Alya • berkata...

HAHAHAHAHAHAHAHA ;p

qilah98 berkata...

hahaha!
betol kata nabilah,farah nie rajin!

DJ Farahani berkata...

Nabilah,


Alah ;p
orang ngh malas malasan buat tutorial sebab takde idea teruss dah digelar Rajin Buat Tutorial Haha

DJ Farahani berkata...

Kak ALYA


Jomm gelakk HAHAHAHAHAHAHA
adoi saye tersalah makan ubat?;p

DJ Farahani berkata...

Qilah ! :D

Tpu Qilah lagi rajin
tengok tutorial gila banyak wkaka ;p

tripleDOUBLEeu berkata...

Baguslah dah share ilmu
:)

DJ Farahani berkata...

Kak Wani :D
Hehehe
Kak Alya kate,
kalau tak share ilmu nanti Allah tarik balik
Heheh :P

ツhʋƨиα ツ berkata...

farah farah !!
hohoh~
yang line doublee tuu nak try wat laa.
hikhik.
tapi tapi kan...
err,
cari */head kee < / head >

errr.
ampun farah !!
usna tak paham/
huhuhuh

DJ Farahani berkata...

Kak Usna,


Letak kat atass */head
bukan < / head > :D
dua perkataan yang hampir sama
yee faham dah?:P

ツhʋƨиα ツ berkata...

erkk,,!
&wat muka pelek jaapp*

k.usna cari */head
tkde pun ?
aiyaark.

Farahani (: berkata...

kak usna
takde?
mustahil yeaa?
kalau takde code tu,
mesti tak menjadi
=S

Anis Farzana berkata...

macam mne nk highlight perkataan tu ek? :/

Farahani (: berkata...

Anis Farzana,


Pegi dekat,

[ Settings ] yg firstt sekali.
And then, scroll bawah.
Sampai ke Global apetah.
Haha

Akhirnya, pilihlah Updated Editor.
Cuba check kat [ Create New Post ].
Mesti ade gamba highlight

:D

Anis Farzana berkata...

thanks!:D

ツhʋƨиα ツ berkata...

hoho.
tu laa pasal.
erk,,,classic template kot.?
errk.
ohoho.

:$ :P

Farahani (: berkata...

Anis Farzana,


Ur welcome :)

Farahani (: berkata...

Kak Usna,


Berkemungkinan kot
:P