Selasa, 7 Julai 2009

Kalah vs Menang

Assalamualaikum,


Hurm.Farah membawa satu berita yang agak mengecewakan kamu semua.Iskk!Farah...

Farah kalah dalam FUTSAL!

Apa neh??Mungkin,gagal bukannya gagal selama-lamanya!Panjang cerita kalau nak baca,dengar dan lihat.Yaa,sangat panjang okey!:( Mood Farah dalam keadaan sedih nii..Sedih!Adehh...


Farah tak boleh tidur disebabkan hari esok!Hati Farah sentiasa berdebardebar.Isk.

Pagi

Bersiapsedia.Minum air.Membuat pemanas badan.Bersenam.:P Hehehe. Perlawanan pertama kami dengan.. 4 Kenanga !


Sebelum memulakan perlawanan,kami memulakan dahulu dengan bismillah.Kemudian,kami berkumpul dan menjerit '4 Ixora BOLEHH'!


Athifah,Wan,Farah,Nabihah,Syaza dan Izyan mula memasuki padang.Kami berdebardebar.Dan,pengadil meniupkan wiselnya.Priitttt!!Athifah merembat bola.Mem'pass'kan kepada Farah.Farah mula mempasskan kepada Wan.Wan berlari terus menggelecek bola.Syaza dan Izyan steady.


Akhirnya?


4 Kenanga ; 1
4 Ixora; 0

Tapi,tak apalah.:)Kami terima saja.


Seterusnya


4 Ixora berlawan dengan 4 Anggerik.Athifah membuat pemilihan.Selepas ini turn kami pula.Tetapi,tiada sesiapa mahu menjadi pemain simpanan.Dan akhirnya,Athifah membuat keputusan yang dia akan main seperti tadi.Tetap.



Sedang bermain..Sedang bermain ... :P



Farah tidak boleh kawal.Dan lagi dan lagi.Bola terus memasuki gol 4 Ixora.Farah kecewa.Yang lain kecewa.Mahu saja Farah menangis di situ.Benar!Susah mahu digambarkan.Tetapi,Farah tidak putus asa.Farah teruskan juga.


Err,yang fasal 4A main kasar adakah penyataan itu benar?Farah sendiri telah mendapatkan pandangan dan komen dari 4 Kenanga.Main kasar?Hum.Tak taulah.Tapi,mungkin benar.Kerana,Athifah Yuseri menahan kesakitan kerana salah seorang pemain telah memijak kakinya dan menjatuhkan Athifah.Farah tanya Athifah okey ke tidak.Tetapi Athifah kata okey.Farah tahu,di sudut hatinya mungkin sakit.Sakit yang teramat.


Tamat perlawanan.



Kami keluar padang dengan muka yang kecewa dan sedih.Syaza menangis.Farah juga.Athifah mungkin juga menangis.Tetapi,yang paling kami tidak suka,apabila lelaki mengejek kami 'Tidak Pandai Main'.Hoii!Apa kes neh?Kami perempuan.Semestinya kami jarang main bola.Sepak kang!Huhu.




Kaki Farah lenguh dan Farah mengambil cuti sekolah agama.Kaki Farah sakit.Hendak berlari.Menggelecek.Dan sebagainya.Farah dan team Farah tidak pernah mengenal erti putus asa.Esok kita berlatih main Futsal.Esok Pendidikan Jasmani.:)Sangat gembira okey!


Apa yang penting?KERJASAMA!





Maaf sangatsangat!Entri ini penuh dengan emosional.Kehkehkeh.:PAlaa..Kami pun
.Akan berusaha dan berusaha.Cuba lagi.;) Kami akan berusaha lagi!Terima kasih
buat yang menyokong!Heit budak lelaki!Esok finalkan?Eheh.Buat betulbetul!:)Post ini tiada kaitan dengan sesiapa pun!

8 ulasan:

MeZ berkata...

Don't worry. Macam MeZ ciplak tu. Kalah sekali bukan kalah selamanya. Hehehe. Nanti ada lagi. Masa Farah masih panjang.

DJ Farahani berkata...

MeZ.

Yupyup!Sangat kecewa.:( Isk...
Thankies MeZ!Sebab sudi gila bagi nasihat.:)

MeZ berkata...

Hehehe. welcome

en_me berkata...

kalah ghitewww.. ehehe, salammm

DJ Farahani berkata...

MeZ..

Okeyy..;)

DJ Farahani berkata...

en_me.


hurm.yalah.sangat teruk!:(wasalam..:)

nurul hidayah roslan berkata...

Salam farah,

ala~~ tak apa. Banyak lagi perminan nanti. Gagal seklai bukan bermaksud gagal selamanya!! kan? Acehhh..

good luck,
~dayha~:P

DJ Farahani berkata...

Kak Dayah.


Yes!Semangat suda datang!Hahaha.Thanks ya Kak Dayah!

Yuppie!